Šta nam sprema Kostarika? Bunker, prekidi, blok i veliki posao za Mitrovića

Srbija igra sa Kostarikom od 14 časova u nedelju i tako počinje svoj put na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Svakako da su “Orlovi” favoriti, ali šta nam sprema Kostarika?

“Tikosi”nisu tim koji obiluje kvalitetom. Glavne zvezde su golman Kejlor Navas, čuvar mreže Real Madrida, krilo Sportinga Brajan Ruiz, vezista Deportiva Selso Borhes i napadač Betisa Džoel Kembel.

Osim Navasa to nisu neka preterano zvučna imena, ali ovaj tim je jako dugo na okupu, zna svoje vrline i svoje mane i na prethodnom Mundijalu je dokazao da može da igra sa svakim. Nikako ovo neće biti lak meč, a “Orlovi” moraju da se spreme na nekoliko stvari.

SVI MEČEVI MUNDIJALA – NAJBOLJE KVOTE TE ČEKAJU OVDE! 

MINIMUM PETORICA NAZAD

Kostarika igra da ne primi gol. Ni u CONCACAF kvalifikacijama nisu blistali kada je igra napred u pitanju, ali zato im je jako teško postići pogodak. Igraju sa pet fudbalera pozadi, a u bloku se redovno pridružuju i Selso Borhes, Jeltsin Tehedam, Kristijan Boljanjos i ostali vezisti.

POGLEDAJ NAŠ SPECIJAL ZA SP! 

Rado ulaze u kontakte, a jasna prednost našeg tima je visina. Ako uspeju da dođu do prednosti biće jako teško da se probije njihov blok.

BRZINA, KONTRE

Veliki posao imaće Matić i Milivojević na ovom meču i moje mišljenje je da bi obojica morali da igraju. Obojica daju doprinos i u napadu, ali Kostarika će preko Ruiza i Kembela pretiti iz kontri, a tu će najveći posao biti na centralnim vezistima koji će posle svake izgubljene lopte Srbije morati da budu na oprezu i da preseku svaku opasnu kontru.

PREDSTAVLJAMO KOSTARIKU

PRESING NA ZADNJU LINIJU

Defanzivci Srbije će biti pod velikim prirtiskom, jedini deo terena gde će Kostarika probati da napadne posed lopte “Orlova”. Milenković, Tošć, Ivanović i Kolarov nisu uigrani, a Tošić je nekoliko puta pokazao da ume da pogreši sa loptom u nogama.

KO DAJE GOL? KVOTE SU TU!

Ruiz, neki od špiceva (Umanja ili Venegas) i posebno Džoel Kembel vršiće ogroman pritisak na prenosu lopte i probaće tu da uzmu loptu i tako dođu do gola.

SRBIJA MORA DA ISKORISTI SVOJE PREDNOSTI

Jedna od prednosti je visina i snaga. Očekujemo dosta centaršuteva na Aleksandra Mitrovića, a posle prekida i a Matića, Milivojevića, Milenkovića, Tošića ili Ivanovića.

Druga prednost je svakako suv kvalitet. Imamo dosta kvalitetniji tim od protivnika i to se mora iskoristiti. Možda je ovo i idealan meč da se isproba napad sa Mitrovićem i Prijovićem zajedno, jer bi oni mogli da pomognu u razbijanju defanivnog bloka Kostarike.

Rani gol bi otvorio “Tikose” i naterao ih da odstupe od svoje filozofije igre, tako da bi golom u prvom poluvremenu Srbija bila na korak od pobede.

Postavi odgovor