AEK ne želi da igra protiv Dinama: Tražimo najstrožu kaznu

1
AEK izdao saopštenje (FOTO: Louisa Gouliamaki/EuroFootball/Getty Images)

Fudbalski svet pogodila je velika tragedija. Navijači zagrebačkog Dinama ubili su navijača AEK-a Mihalisa Kucurisa.

Ovo je razlog zbog kojeg je meč između ove dve ekipe, zakazan za večeras, odložen i pitanje je da li će se igrati.

Ako se pita AEK onda neće. Grčki tim izdao je zvanično saopštenje i poručio nadležnim organima da neće izaći na teren sa ekipom iz Zagreba.

“Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što saznajemo poslednjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da posle varvarskog ubistva Mihalisa od strane čopora kriminalaca iz Hrvatske, AEK može da izađe na teren i igra protiv ovog tima?

Hoće li neki od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li tamo biti njihovi saučesnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju naš svet i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu?

Ko nas zapravo tera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povređenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovde došli da ubijaju sastavni deo organizacije s kojom moramo da igramo fudbal?

Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahteva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače teramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet to čeka. Zajedno s AEK-om!”, navodi se u saopštenju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime