Trener odbio klupu Partizana, iako je veliki navijač crno-belih i uvek podržava Zvezdine protivnike

Aleksandar Vuković je svoju fudbalsku reputaciju izgradio u Poljskoj, najpre kao igrač, a kasnije i kao trener.

On je u razgovoru za tamošnji “Weszlo” govorio o brojnim temama, od kojih će publici u Srbiji najzanimljivije biti one vezane za rivalstvo Crvene zvezde i Partizana.

“Partizan ili Zvezda? To je jedan od najvažnijih životnih izbora”, počeo je Vuković u intervjuu za poljski sajt i

Mladi trener potvrdio je da je pred početak sezone imao ponudu Partizana i otrkio je zašto nije prihvatio povratak u Humsku.

“Prevagnuli su emotivni razlozi. Partizan mi je toliko bitan da nisam mogao da odem tamo i doživim poraz. Nisam želeo da budem deo nečeg što bi mi donelo veliku promenu i brzu finansijsku dobit, a istovremeno je garantovalo brz otkaz treneru koji bi preuzeo Partizan u tom momentu. Osetio sam bih bio osuđen na neuspeh i ništa više. Kada je sezona počela, sve se ispostavilo tačnim. Ekspresno je došlo do smene trenera. Ne znam čak ni da li će biti jedina ove sezone”, objasnio je Vuković

Vuković ističe da je svestan da je to možda bila prva i poslednja prilika da postane trener Partizana.

“Emotivni deo mi je važan, iako sam svestan da mi je sada možda voz zauvek prošao, da mi je to bila prva i poslednja prilika da ostvarim svoj san. S druge strane, da li bih ostvario san kada bih se od starta čisto držao za slamku iznad garantovanog neupeha? Znao sam šta se dešava u klubu”, poručio je trener poljskog Pjast Gljivica.

Uprkos tome što je veoma strastveni navijač Partizana, šampion Poljske sa varšavskom Legijom iz 2020. godine, protivi se bilo kakvim konfliktima sa onima iz suprotnog tabora.

“Daleko sam od nekih konflikata zbog toga što neko voli druge boje, ne mrzim ljude koji misle drugačije. Radikalizam i otpisivanje ljudi koji navijaju za Zvezdu ne idu uz mene. Neki moji bliski prijatelji su veliki navijači crveno-belih i šalimo se na tu temu. Ali, nema prostora za šale kada pričamo o tome šta simboliše Zvezda i šta predstavlja Partizan. Moju poziciju branim strastveno. I to tako činim da ponekad dođe na ivicu ‘šovinizma'”, kaže Vuković i dodaje:

“Pitaju me tada kako mogu da ne navijam za srpski klub. A, ja kada me pitaju za koga navijam često kažem: ‘Za Partizan i sve Zvezdine protivnike’. Iz tog ugla, mogu da razumem kada navijač Visle ne podržava Krakoviju na utakmici protiv nekog nemačkog kluba. I obrnuto. Za neke je to neobjašnivo, a za mene potpuno normalna stvar.”

Partizanove pripreme po novoj metodi

5 Komentara

    Dobro je da nije pristao da vodi klub kao sto je Partizan,imao je realnu procenu svojih mogucnosti!!!!

    Da bi trenirao Partizan potrebno je veliko iskustvo i samouverenost a to je Vukoviću nedostajalo očigledno

    Vuković nije imao poverenja u svoje sposobnosti kao trenera da vodi klub kaom što je Partizan i bolje je što nije pristao

    Ne može da podnese poraz emotivno pa ne ide se kad je med i mleko u klub

    Neće niko na vruću stolicu da sedne saša

Postavi odgovor