INIJESTA O BORBI SA DEPRESIJOM: Mogao sam da imam sve što sam hteo, ali bilo mi je teško da se suočim sa životnim problemima!

U poslednje vreme sve je više profesionalnih fudbalera koji otkrivaju da su se u nekom periodu svog života borili sa depresijom. Jedan od onih koji je odlučio da o tome priča u javnosti, kako bi podigao svest o mentalnom zdravlju, jeste legendarni španski fudbaler Andres Inijesta.

Inijesta je verovatno najznačajniji pogodak u karijeri postigao u finalu svetskog prvenstva 2010.godine u Južnoj Africi, kada se sa “Crvenom furijom” popeo na svetski tron, a borbu sa depresijom počeo je upravo mesec i po dana pre toga.

– Odlučio sam da govorim o svom mentalnom zdravlju i borbi protiv depresije. Znam da sam javna ličnost, ali morao sam da pričam o tim stvarima. Nikada nisam razmišljao o tome da li će me neko nazavti ludim ili slabim – počeo je Inijesta svoju ispovest.

Nekadašnji fudbaler Barselone objasnio je kako se osećao tokom borbe sa depresijom.

– Kada sam se borio sa depresijom najbolji deo dana bio mi je kada popijem tabletu i odem na spavanje. U depresiji gubiš životnu radost. Legnem u krevet, zagrlim ženu, a čini mi se da grlim jastuk. Nisam osećao ništa. Još uvek idem na terapije da bih sačuvao mir – otkrio je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Bolest ne bira ni materijalni, ni društveni status, ni pol, ni godine, jednostavno, svako može da dođe u takvo stanje.

– Na kraju, život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu uticati na svakoga, ne radi se tu o materijalnim stvarima. Mogao sam da imam sve automobile sveta i sve što sam hteo, ali bilo mi je teško da se suočim sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije – zaključio je Inijesta i tako preneo važnu poruku.

RADONJIĆ ASISTENT: “Bikovi” do pobede na srpski pogon! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Belgiju i osvoji dres! EP21| Meridian

 

2 Komentara

    Sve ide iz glave,tako da depresija i svi mentalni strahovi ako se ne savladaju mogu da ugroxze ne samo zdravlje nego i karijeru!!!!

    Odgovori

    Mnogo ljudi prokazi kroz tako teške periode nazalost ali eto uspeo je da se izbori sa svim tim problemima srecom

    Odgovori

Postavi odgovor