ISEČAK IZ BIOGRAFIJE GODINE: Zbog čega se to Venger kaje i koga je sve mogao da trenira?

Tačno prekosutra izlazi dugo očekivana biografija legendarnog Arsena Vengera koja je određenim isečcima koji su procurili u javnost već počela da privlači svetsku pažnju.

Nema sumnje da će popularni “profesor” otkriti mnoge tajne i tako uzdrmati fudbalski svet u danima koji dolaze.

No, dok cela knjiga ne bude bila dostupna pozabavićemo se onime što je ugledalo svetlost dana. Ono što je trenutno najintrigantnije je da Francuz žali što ranije nije napustio klupu Arsenala.

Potpuno sam se identifikovao sa klubom, to je bila moja greška. Moja fatalna mana bila je ta što sam previše voleo to gde sam bio. Žalim za time. Trebalo je da odem negde drugo. Nekada se pitam, da li se nešto slomilo posle te sezone u kojoj smo bili bez poraza?

Navodi Venger da je 2007. godine imao dva puta i da je odabrao onaj za koji se kaje.

– Godina 2007. bila je prelomna tačka, tada sam prvi put osetio tenzije unutar uprave. Bio sam razapet između lojalnosti klubu i lojalnosti Dejvidu Dejnu (tadašnjem suvlasniku Arsenala, prim.aut.). I dalje se pitam jesam li učinio pravu stvar, jer život nije bio isti posle toga.

Da je tada odlučio drugačije, Venger je mogao značajno da dopuni biografiju vodećim svetskim klubovima u kojima bi imao prilike da radi sa nekima od najvećih fudbalera današnjice.

Mogao sam da preuzmem reprezentaciju Francuske, a reprezentaciju Engleske dva ili tri puta. Dvaput sam mogao da odem u Real Madrid, mogao sam da pređem i u Juventus, Pari Sen Žermen, čak i u Mančester junajted – navodi Venger.

Čeka se i zvaničan izlazak knjige da vidimo šta to još dolazi iz pera 72-godišnjeg legendarnog trenera…

PORTUGAL U KADROVSKOM PROBLEMU: Tri otkaza pred duel sa Srbijom!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nikola Filipović: Stošić me nagovara da pređem na MMA! | Sport Fokus Podcast EP28

6 Komentara

  Ostao je dosledan i veran Arsenalu i dao maksimum u karijeri…Sad je glupo to analizirati,jer proslost se ne vraca!!!

  Poštovanje za ovog coveka, ostao je do samoga kraja u Arsenalu

  Pogresio je, trebao je da uzme Francusku repku

  Džaba mu sad da razmišlja šta bi bilo kad bi bilo, uradio je tako kako je uradio u datom trenutku iz ljubavi i uverenja i to je to. Za prosutim mlekom ne vredi plakati.

  Ali je ostao veran Arsenalu bez obzira na sve i bio najbolji trener njihov ikada ..bolji od njega neće doći više u Arsenal

  Realno 22. godine na klupi jednog kluba je zaista mnogo tj. nije ako je sve med i mleko što nije bio slučaj sa njim i Arsenalom.

Postavi odgovor