SAGA SE NASTAVLJA: Dzjuba i Zvezda? Srbija najbolja opcija!

4
artjom dzjuba-zenit-transfer
Dzjuba još nema klub, ali... (FOTO; Getty/ Epsilon/Stringer)

Ruski fudbaler Artjom Dzjuba je jedna od glavnih tema ruskih i srpskih medija u poslednje vreme, a razlog tome je mogući transfer u Crvenu zvezdu.

Njegov bivši menadžer i FIFA agent Aleksej Safonov tvrdi da bi za napadača Zenita iz Sankt Peterburga odlazak u Crvenu zvezdu bio dobra opcija, a plata od 500.000 evra po sezoni garantuje više nego dobar život u Beogradu.

– Očigledno je da trener Zenita Semak ne računa ozbiljno na Dzjubu za sledeću sezonu. Nešto se desilo između njih dvojice. Zato mislim da bi za Dzjubu bilo najbolje da ode – rekao je Safonov za ruski “Sovsport”.

Kao dobra opcija za transfer se pominje i Turska.

– U Turskoj najbolje plaćaju, plus vole igrače sa jakim imenima. Ali, u Turskoj niko neće da se zeza sa njim. Kazaće mu, dobio si pare, sad davaj golove! Prvenstvo je teško, navijači su opasni. Ako mu ne skrene, počeće da ga pljuju.

Ruski novinar konstatuje da je jedini problem Dzjubina plata koja po sezone ne prazi 500.000 evra.

– Jedina realna i prava opcija je Crvena zvezda! Tamo je Dzjuba poznat i što je još važnije u Srbiji vole Ruse. Plus, to je dobra opcija za život posle karijere. Ne volim da brojim bilo kome pare, niti da bilo kome zavirujem u novčanik. Dzjuba je pristojno zaradio. Mogao bi posle karijere da kupi jednu kuću u Srbiji, drugu na moru u Crnoj Gori. Da otvori fudbalsku akademiju u Beogradu, u Srbiji ima mnogo talentovane dece – rekao je Safonov i dodao:

– Bio sam nekoliko puta u Srbiji. Sjajno mesto za život. Ponavljam, tamo vole nas Ruse. Plata od 500.000 evra godišnje garantuje više nego pristojan život u Srbiji. Opet, prvenstvo nije preteško, dva super meča u sezoni sa Partizanom, u ostalo može da igrate sa pola snage. Za starijeg igrača ovo je dobra opcija. – zaključio je Safonov.

Dzjuba je ove sezone odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 13 golova i zabeležio deset asistencija.

NAPRED ZVEZDA, LE! Olimpijakosovi navijači skandiraju i beogradskim crveno-belima – prava fešta u Areni! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Barbi Afrika – Realno, pobednik Evrovizije mora biti, biti, biti… EP26

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime