Istorijska bruka kakvu Holandija ne pamti

Kada je AZ Alkmar vodio sa 3:0 u prvom poluvremenu protiv Zrinjskog zaista gotovo niko nije pomislio da bi rezultat utakmice mogao da bude drugačije osim pobede holandskog predstavnika.

Umesto toga, Zrinjski je priredio istorijski rezultat i preokretom od 4:3 naneo AZ Alkmaru poraz kakav se ne pamti. Slobodno se može reći i da se tim Paskala Jansena – obrukao.

Sa pravom je javnost u Holandiji besna i razočarana. AZ Alkmar je nadigran od tima koji je čak osam puta jeftiniji! Prema proceni uglednog Transfermarkta Zrinjski vredi 10.900.000 evra, dok je sinoćni rival procenjen na 79.800.000 evra.

Koliki je neuspeh ostvario holandski predstavnik najbolje govori i činjenica da se po prvi put u 70-godišnjoj istoriji tamošnjeg fudbala desilo da jedna ekipa posle 3:0 izgubi utakmicu.

U čak 321 navrat se desilo da neki tim iz Holandije ima toliku prednost i na kraju, međutim Zrinjski je “kriv” što se po prvi put istorija nije ponovila.

Za to je zaslužan vezista Zvonimir Kožulj koji je postigao dva pogotka. I njegova priča je veoma zanimljiva. Ovo mu je bio tek peti meč na terenu još od novembra 2021. godine?!

Povrede su zaista uništile bosansko-hercegovačkog internacionalca koji je zatresao mrežu posle gotovo tri godine, odnosno od decembra 2020. godine?!

Koliko je Zrinjski bio potcenjen pre utakmice najbolje svedoči i izjava bivšeg selektora Srbije Dika Advokata.

“Neshvatljivo je da se takvim timovima dozvoljava da igraju u evropskom fudbalu”, rekao je iskusni trener.

Posle utakmice mu se cela holandska javnost podsmeva. Nije smeo Advokat sebi da dozvoli da se istrčava sa takvim komentarima koji su mu se obili o glavu.

Pogodio je sa svim izmenama trener Krunoslav Rendulić. Osim Kožulja istakao se i Aldin Hrvanović. On je ušao na teren u 70. minutu, a već u 71. se upisao u listu strelaca.

https://twitter.com/samirsynthesis/status/1704926630982885422

Rendulić je preuzeo Zrinjski kada je sa klupe otišao Sergej Jakirović (sadašnji trener Dinamo Zagreba), a bilo je planirano da učestvuje na Mundijalu u Kataru.

Iskusni trener je bio pomoćnik Draganu Skočiću koji je odveo Iran na Mundijal. Međutim, obojica su dobili otkaze neposredno pred sam turnir.

“Nemoguće je objasniti da neko ima 15 pobeda u 17 utakmica i iz gotovo bezizlazne situacije dovede Iran na Svestko prvenstvo, osigura Savezu miliione, a onda ga smene. Treneri se menjaju kada nemaju rezultat, ali ovo je primer gde ni rezultat, ni potpisani ugovor nisu značili ništa! Veliku nepravdu doživeo je pre svega Dragan Skočić”, govorio je tada Rendulić.

Prošle sezone je radio u Gorici kada je dobio otkaz posle sedam vezanih poraza i sebe uporedio sa Džejmsom Bondom.

“Postao sam kao James Bond, 007. Ja bih sebe i pre smenio”, dovitljiv je bio sadašnji trener Zrinjskog.

I dok se on naslađuje trijumfom i poručuje upravi da “dreši kesu”, u Holandiji crvene od muke…

Bonus video:

5 Komentara

  Stvarno je napravljena istorijska bruka za holandski tim,koji je apsolutno potcenio rivala i posle tri postignuta gola se potpuno neopravdano opustio

  Odgovori

  Svaka cast Zrinjskom da je od maltene izgubljene utakmice izvukla istorijsku pobedu!!!

  Odgovori

  Ovo je utakmica za verovali ili ne rubriku

  Odgovori

  Postoji sasvim logično objašnjenje za ovo čudo, AZ Alkmar je odmah odradio tri gola u protivničkoj mreži i opustili se misleći da je njihov posao gotov, e to ih je skupo koštalo

  Odgovori

  Bas sramno da ih ovako okrenu tesko autsajder posle 0-3 na 4-3 ju ju ju

  Odgovori

Postavi odgovor