Baharov "tajni" recept za Zvezdinu šestu brzinu

Da je Barak Bahar sam smišljao scenario za početak mandata na Marakani, teško da bi ovako nešto napisao. Crvena zvezda je za samo mesec dana dobila novo odelo, transformisala se u moderan i evropski tim spreman da uništi ekipe poput Fiorentine.

Ne pamti se da su crveno-beli imali boljih 30 minuta u 21. veku, euforija dostiže vrhunac i zvezdaši sa nestrpljenjem čekaju prvi zvanični meč protiv Vojvodine (nedelja, 20 časova).

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Postavlja se pitanje kako je uspeo Bahar? Šta je učinio ekipi, te izgleda ovako moćno. Jesu pojačanja dala “bust” Zvezdinom timu i posle dugo vremena odmah počela da se isplaćuju, ali veliki broj igrača je bio i prošle godine u sastavu, pa sada izgledaju kao neki drugi, bolji fudbaleri. Osetila se drugačija atmosfera na Marakani prethodne večeri.

Uživali su Zvezdini navijači kao što dugo nisu. Jesu titule postale sastavni deo, jeste Zvezda igrala Evropu i bila nemilosrdna u domaćem prvenstvu, ali zamerale su pristalice što se ne igra atraktivan fudbal, što crveno-beli nisu lepršavi.

Kao da je dobro oslušnuo puls zvezdaške javnosti i dao im sve što žele. Za kratko vreme je ušao pod kožu navijača, a da nije osvojio nijedan bod u zvaničnim mečevima.

Ali ono što je do sada uradio, malo ko je mogao da sluti. Transformacija sistema, klopovski presing i ono što je najvažnije – mentalitet.

Ključan segment. Baharov najveći kvalitet. Kada se na 5:0 protiv Fiorentine nervirate što nije pao šesti gol, onda je sasvim jasno da se fudbalski predator. Da ne postoji strah, već samo velika želja za dokazivanjem i “tuču” sa najvećim alama.

Neki pređašnji treneri srpskog šampiona bi se zatvorili posle 2:0, ali za Bahara kao da ne postoji takva opcija. On želi bolje i više.

Uvertira je bila bajkovita, po notama najlepših melodija crveno-bele simfonije, ali tek sada dolazi ono pravo, tako da sve ovo odlazi u arhivu, a Barak Bahar mora da dokaže da pripremni period nije bio samo trenutak inspiracije, već nagoveštaj sezone za pamćenje.

Pritisak i očekivanja su ogromna, a Izraelac ne deluje da se plaši izazova. Naprotiv.

Bonus video:

2 Komentara

    Jesu se dobro pokazali ali ono najozbiljnije tek treba da dođe

    Jednostavno covek zna šta hoće i kako hoće ,ima dobar igrački kadar ,igrači su spremni ,i sistem koji igra daje vrhunske rezultate

Postavi odgovor