Reakcija

Kada jedno telo deluje na drugo silom akcije, tada i drugo telo deluje na prvo silom reakcije“.

Treći Njutnov zakon iskoristio je Barak Bahar na najbolji mogući način i bar na neko vreme umirio ekipu posle turbulentnog perioda.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Poraz od Sitija zaista predstavlja nikakvu brigu u redovima srpskog šampiona, pogotovo što je prikazano i više od očekivanog.

Prednost od 1:0 na poluvremenu, kaskaderske bravure Omrija Glazera i dignuta glava posle meča, mogu da daju vetar u leđa Crvenoj zvezdi pred novi talas jakog tempa utakmica. U odnosu na neki prethodni period, ova ekipa je pokazala da može brzo da prebrodi krizu i izvuče se jača iz teške situacije.

Vratimo se malo kroz vreme i prisetimo se PSŽ-a u Parizu, Totenhema u Londonu, ili Bajerna na Marakani, kada je apsolutno svaki napad bio i lopta u mreži bez da je Zvezda zapretila na pravi način.

Bljesak Bukarija preslab za šampiona Evrope, poklon Glazera pogurao Siti do rutinske pobede nad Zvezdom

Hrabrost, želja i požrtvovanje bili su nagrađeni golom Osmana Bukarija i mukom više od 50.000 domaćih navijača, međutim, ogromna razlika u svakom smislu i parametru presudili su u korist Gvardiole i momaka.

Gvardiola: Da smo dali dva rana gola sve bi bilo drugačije

Sinoć je imala Zvezda igru uprkos evidentnoj nesrazmernosti sa Sitijem. Nije žurila, pokušavala je da pasom dođe do poslednje trećine igrališta, nije paničila kao u nekim prethodnim evropskim izdanjima i na oko je to delovalo sasvim pristojno.

Paradoksalno zvuči, ali ova izgubljena utakmica bi mogla da predstavlja i odlazak tamnih oblaka koji već neko vreme kruže nad Marakanom na neodređeno vreme.

Pristup utakmici, borba i neka vrsta smirenosti bez ishitrenih odluka bi u narednom periodu mogu da budu Sveto trojstvo ove generacije ukoliko se neguju i održavaju. Jedno je sigurno, neće biti lako Baraku Baharu, tek je na samom početku priče u Beogradu, ali pokazao je da se ne plaši vanrednih stanja koje zadese ekipu, a ono što je još bitnije – reakcija je tu.

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Svaka ekipa na svetu bi osetila malodušnost da je dobila Mančester Siti za prvog protivnika i verovatno bi se predali i pre početka utakmice ali… Zvezdini igrači su izašli na teren kao da igraju protiv bilo koga drugog i pokazali su po meni jako potrebno samopouzdanje

  Odgovori

  najvažnija je reakcija samih igrača na to što su tako dobro namučili protivnika

  Odgovori

  Čekamo “reakciju” 13. novembra na Marakani

  Odgovori

  Već nakon žreba se znalo da protiv Sitija nemaju nikakve šanse i da će eventualni prolaz u narednu fazu morati da jure preko Jang Bojsa i Lajpciga

  Odgovori

Postavi odgovor