Vreme je da "Kamp Nou" obuče novo odelo

Fudbalski klub Barselona obezbedio je 1,45 milijardi evra od više investitora za početak renoviranja stadiona “Kamp Nou”, saopštio je danas katalonski klub.

Barselona je saopštila da imovina kluba nije korišćena kao garancija i da nije bilo potrebe da se uzima hipoteka na stadion. Ukupno 20 investitora stajalo je iza finansiranja zajedno sa “nekim od glavnih prestižnih finansijskih entiteta širom sveta”.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Klub je rekao da se finansiranje sastoji od različitih rata koje se progresivno isplaćuju na pet, sedam, devet, 20 i 24 godine “sa fleksibilnom strukturom” i “grejs periodom”.

Barselona će početi da otplaćuje operacije kada se završe radovi na stadionu. Kapacitet sedećih mesta na najvećem evropskom stadionu se povećeva sa 99.300 na 105.000 mesta.

“Projekat je od suštinskog značaja kada je reč o održavanju FK Barselone na čelu svetskog sporta, jedan je od temelja za ekonomski oporavak kluba i buduću održivost i predstavlja alat koji omogućava nastavak modela upravljanja, preko 146.000 članova kluba koji su njegovi vlasnica”, navodi se u saopštenju.

Barselona se poslednjih godina suočava sa finansijskim teškoćama i svoje utakmice će sledeće sezone igrati na manjem Olimpijskom stadionu Luis Kompanis.

Klub je počeo sa radom na stadionu kako bi ga prilagodio potrebama tima i zahtevima domaćih i međunarodnih takmičenja.

Bonus video:

3 Komentara

    Barselona je već godinama u krizi i verujem da ovo renoviranje stadiona je smišljeno da bi povećali primanja finansija u klub

    Svi ti finansijeri će biti i sponzori tima a samo povećanje stadiona je vrlo malo samo za 5700 mesta

    Pravo osveženje za jedan od najboljih stadiona na svetu … mnogo se ulaze i biće još 6000 mesta sto nije mala stvar

Postavi odgovor