Ponoćna bomba: PSŽ vodi Dembelea iz Barselone, ali ima jedna začkoljica

Malo posle ponoći je odjeknula prava transfer bomba u Španiji. Pari Sen Žermen je obavestio Barselonu da će platiti otkupnu klauzulu za Usmana Dembelea i odvesti ga u prestonicu Francuske!

Transfer saga o kojoj se danima pričalo je konačno dobila rasplet. Nećkao se Dembele da li da ostane na Nou Kampu kod Ćavija koji mu je pronašao žicu i pretvorio ga u jedno od najboljih desnih krila na svetu ili da se vrati u Francusku.

Nakon dugo razmišljanja, 26-godišnji fudbaler je prelomio da želi u Pari Sen Žermen koji je potom obavestio Barselonu da će platiti otkupnu klauzulu, ali ima jedna začkoljica u celom poslu.

Nije šampionu Francuske problem da plati 50.000.000 evra, koliko iznosi klauzula, već vreme. Do 31. jula u ponoć važi pomenuta cena za Dembelea. Nakon tog roka ona skače već na 100.000.000 evra. A to čak ni PSŽ ne želi da plati.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Ono što dodatno komplikuje čitavu operaciju je da činjenica da sam igrač mora da ode u Španiju kako bi deponovao novac za izlaznu klauzulu. A trenutno se Dembele nalazi u SAD-u sa ekspedicijom Barselone.

Dakle, do ponoći oba kluba i sam igrač moraju da završe svu potrebnu dokumentaciju. U suprotnom nema ništa od transfera za pomenutih 50.000.000 evra.

Zanimljivo je da će čak četvrtinu od pomenute cifre podeliti sam Dembele sa svojim agentima, dok ostatak ide Barselone koja je Francuzu ponudila novi ugovor pošto mu važeći ističe narednog leta.

Sa dobijenim novcem Barselona je već smislila šta će da radi. Krenuće jako po potpis Žoaa Kansela iz Mančester sitija. Druga opcija je još jedan desni bek – Ivan Fresneda koji je oduševio partijama u Valjadolidu i koji košta 10.000.000 evra.

Ideja je da Barselona po desnom krilu, gde će nastati rupa odlaskom Dembelea, promoviše skupocenog Rafinju, dok se očekuje da i Feran Tores dobije veću minutažu ove sezone.

Dolaskom Dembelea, PSŽ će donekle nadoknaditi odlazak Kilijana Mbapea i oko još jedne domaće zvezde graditi tim u sezonama koje dolaze.

Bonus video:

3 Komentara

    Koliko zackoljica i prepreka ovom transferu,ali ja verujem da ce sve uspesno resiti i da ce se sve pozitivno zavrsiti!!!

    Po prirodi stvari Dembele treba da igra u PSŽ-u, valjda će uspeti da realzuju transfer

Postavi odgovor