"Nije mi jasno šta će Nemanji to, evo ko treba da bude predsednik FSS"

Rade Bogdanović je svojim izjavama uvek zainteresuje Srbiju i izazove raznu polemiku na društvenim mrežama.

Sigurno će i sada biti isto, pošto je tema njegovog izlaganja bila izbor predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Iako nije skrivao radost što se pominje ime Nemanje Vidića, koji je jasno poručio u toku dana da želi da bude predsednik, Bogdanović je izneo stav da nije baš najsigurniji da li je bivši kapiten reprezentacije najbolje rešenje.

“Ako je tačno da će se Nemanja Vidić kandidovati, jer to se nikad ne zna, očigledno da je javnost već dobro podeljena. Imamo političara koji nisu nešto naročito popularni u Srbiji i imamo sportistu koji je krenuo dobrim putem po završetku igračke karijere. Nije kao većina fudbalera stao sa svojim obrazovanjem, završio je A licencu, završio i menadžment u UEFA školi fudbala. Nisam siguran da će da se kandiduju, pa ne mogu baš da pričam, ali meni nije ni jasno što Nemanja hoće da se kandiduje, jer nije lako sedeti na čelu FSS. Nije uobičajeno u samom svetu, ni u demokratskim zemljama, pogotovo što je kod nas sve nedefinisano”, rekao je Bogdanovič.

”Ja lično navijam za Nemanju. Ali, ako analiziramo, on je već doživeo jedan poraz. To je tako u našoj državi. Njemu podršku nije dao njegov klub čiji je dres natapao znojem. To je signal da fudbalska Srbija ne stoji baš iza njega. Nedimović je rekao da su Srbima najbitniji politika, fudbal i poljoprivreda. Beli luk uvozimo iz Kine, na fudbalskim stadionima nema nikog, politika nam se dobro omrzla i već je za mene napravio jedan gaf”.

“Ja sam se setio jednog – generalno bih voleo da to bude neko van Beograda. Ima dobrih fudbalskih radnika širom Srbije. Setio sam se Rasima Ljajića. Dvadesetak godina je plicao u Skupštini Srbije po raznim Vladama. Ima talenta za razgovor, za nadmudrivanje. Srbija je fudbalski razjedinjena, treba nam neko da pomiri sve. Bio sam u Novom Pazaru i rekli su mi da sedam posto od budžeta daju na sport. Jako lepa fudbalska priča i jako je bitno da nisu iskompleksirani. Fudbalska Srbija je često iskompleksirana, jer mi je nemogiuće da ovolike novce dajete za fudbalere, trenere, a ništa vam ne daju”.

Bonus video:

Postavi odgovor