DŽAKA DOBIO SAVET OD BRATA: Nemoj da provociraš protiv Srbije - ovo nije poltika, već sport!

Uskoro se igra utakmica između Švajcarske i Srbije – meč koji je na prošlom Svetskom prvenstvu doneo dosta kontraverzi i izazvao veliku buru u srpskom narodu.

Taulant Džaka, rođeni brat Granita, pričao je za švajcarski medije za koje je otkrio da je savetovao brata da zadrži smirenost na utakmici protiv Srbije.

Taulant je priznao da mu se pre nekoliko meseci nije svideo žreb za Mundijal – zbog Srbije.

– Da budem iskren, nisam bio srećan žrebom zbog svih emocija, zbog prošlosti koju ima Džaka. Ali, pričao sam sa Granitom dugo, baš, baš dugo – rekao je Taulant i dodao:

– Rekao sam mu – ma šta se desilo na utakmici, nebitno da li postigao gol, pobedio ili izgubio, samo zadrži mirnoću i igraj svoju igru. Na kraju dana, nije ovo politika, već sport – objasnio je on.

Švajcarska je pre čitiri godine savladala “Orlove – 1:2, a Džaka i Šaćiri su posltigli pogotke, koje su proslavili neprimerenim gestom zbog čega su trpeli kritike čak i u Švajcarskoj.

Taulant je istakao da Džaka i Šaćiri moraju da ostanu mirni u slučaju da dođe do provokacija od strane srpskih fudbalera.

– Nema problema sa srpskim fudbalerima. Ali postavlja se pitanje koliko će biti ‘naloženi’. Mogu da zamislim koliko će srpski mediji napumpati atmosferu. Možda će pokušati da isprovociraju Granita ili Džerdana. Morate da budete pripremljeni za to i da ostanete mirnim – zaključio je.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u petak u 20 časova, a srpska selekcija je pod imeprativom pobede, ukoliko želi da se plasira u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Kataru.

UŽIVO IZ KATARA: Dan odluke za Argentinu, Poljsku, Dansku…

OBAVEZNO POGLEDAJTE:MUNDIJAL U KATARU | Miško Tomić – zašto propuštamo najvažnija takmičenja i kasnimo za konkurencijom

3 Komentara

  Da vidimo hoće li Džaka poslušati savete brata

  Odgovori

  Dzaba ako budu gubili pokazaće svoje pravo lice ,nula čovek

  Odgovori

  Samo da sve prodje kako treba. To je mnogo vazno. Bez incidenta i ekcesa.

  Odgovori

Postavi odgovor