Britanski agenti uspeli da odlože nova FIFA pravila

Vodeći britanski agenti uspeli su da odlože uvođenje novih propisa FIFA koji ograničavaju njihovu proviziju na tri odsto od plata igrača. Nova pravila je trebalo da stupe na snagu tokom vikenda, ali to se neće desiti.

Četiri najveće agencije u Velikoj Britaniji, CAA Base (neki od igrača koje zastupaju Kingsli Koman, Džejms Medison, Hjong Min Son, Rafael Varan, Rišarlison, Bremer, Pedro Poro), Wasserman (Federiko Valverde, Nejt Ake, Džon Stouns, Harvi Barns), Stellar (Eduard Kamavinga, Džek Griliš, Luk Šou, Ibrahima Konate, Džejms Vord-Prauz, Ajvan Toni) i ARETE (Markus Edvards, Nejtan Redmond, Oliver Skip), pokrenule su pravni postupak u pokušaju da blokiraju Fudbalski savez Engleske da sprovede promene FIFA utvrđene ranije ovog leta, a privatna arbitražna rasprava održana je u Londonu prošle nedelje.

“Mail Sport” saznaje da su sve strane jutros obaveštene da će sud doneti svoju presudu 30. novembra ili pre, a da je uvođenje novih pravila odloženo dok odluka ne bude potvrđena.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Agenti tvrde da ograničenja provizije neće kontrolisati troškove, ali ohrabruju klubove da pronađu alternativne načine plaćanja agentskih naknada kako bi bili u mogućnosti da angažuju najbolje talente. Pored ograničenja provizije na tri odsto od plata igrača većih od 161.000 funti, nova pravila FIFA će ograničiti isplate agentima za posredovanje u transferima na deset odsto.

FIFA je prvobitno predložila da igrači plaćaju agentima iz sopstvenih sredstava kao neki način smanjenja honorara, ali je ta ideja propala.

Prema sadašnjem sistemu, uobičajena je praksa da klub pored plate i bonusa igrača plaća menadžersku naknadu.

Prema engleskom savezu klubovi Premijer lige za prošlih 12 meseci do kraja marta platili su agentima 318,2 miliona funti, dok su klubovi iz Čempionšipa potrošili ukupno 36,3 miliona funti.

Aleksandar Prijović ostao bez kluba

BONUS VIDEO:

7 Komentara

  Verujem da sud neće podržati FIFA-ine promene, jer to ograničava zaradu agenata

  Odgovori

  Očekivao sam da se Agencije pobune pa ne žele da im neko ograničava koliko će uzimati proviziju

  Odgovori

  Ako su odlucili da tako bude neće proci mnogo opet će doći to na snagu

  Odgovori

  Kad tad ce prihvatiti ovaj zakon,ne moze da se izvucu

  Odgovori

  Ma ovo samo moze da odloze na neko vreme,neminovno je ovo

  Odgovori

  Nece moci vise da kradu kao pre,to ih muci

  Odgovori

  Neverovatno koliko su agenti jaki,jos ce i na sudu da dobiju FIFU,sto ne bi bilo cudno kolike su pare u opticaju!!!

  Odgovori

Postavi odgovor