Bura u Makedoniji: Kapiten se povukao zbog selektora, Savez neće ništa da menja

Makedonski fudbal proživljava turbulentan period prethodnih meseci. Već neko vreme se priča o odlasku Blagoja Milevskog sa mesta selektora, ali za sada ostaje na čelu nacionalnog tima.

Novu buru je podigao kapiten Stefan Ristovski, koji je najavio da se povući iz reprezentacije na određeni period.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Razlog su disonantni tonovi na relaciji kapiten – selektor.

„Želim da obavestim makedonsku javnost i da u narednom periodu povučem iz fudbalske reprezentacije Makedonije. Biću iskren i kratak. U profesionalnom fudbalu ne trčite samo na teren. Uspeh se postiže planom, vizijom, idejom, kohezijom, uslovima i poštovanjem svakog reprezentativca, da bi na kraju do uspeha došlo. Uvek sam igrao i borio se za reprezentaciju svim srcem, iskrenošću i ljubavlju, kako u svlačionici i na terenu, tako i van nje. I pored svih mojih napora i ulaganja, vidim da stvari u reprezentaciji idu u pogrešnom pravcu, što pokazuju rezultati. Odnos između mene i sadašnjeg selektora Blagoja Milevskog nije u najboljem redu, o čemu smo razgovarali. Kao kapiten, bio je obavešten o svemu što se dešava u reprezentaciji i oko nje. Igračima želim i uspeh u narednom periodu. Zahvaljujem se svim navijačima i celokupnoj makedonskoj javnosti koji su nas bezrezervno bodrili na svim utakmicama u kojima smo branili boje Makedonije“, istako je Ristovski.

Fudbaler zagrebačkog Dinama je dobio veliku podršku makedonske javnosti, kao i legende tima Gorana Pandeva.

Uprkos problemima koje su zadesile makedosnku selekciju, selektor ostaje isti, stav je Saveza.

„Imajući u vidu okolnosti u grupi u kojoj se A reprezentacija Makedonije nalazi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, raspored predstojećih utakmica i relativno kratko vreme do isteka ugovora sa aktuelnim selektorom, Blagoja Milevski nastavlja rad u A reprezentaciji. Ugovor traje do novembra 2023“, glasi objava Fudbalskog saveza Makedonije.

Bonus video:

4 Komentara

    Ovo je pametna odluka kapitena da se povuče kad se već ne slaže sa vizijom selektora, manja je to šteta po celu reprezentaciju

    Ne može u ovako kratkom roku Fudbalski savez Makedonije da menja selektora i zato su ga podržali

    Neću da grešim dušu ali smatram da će se Savezu ova odluka obiti o glavu

    Nije ni prvi a ni poslednji koji se povukao iz reprezentacije usled neslaganja sa selektorom

Postavi odgovor