Čeferin: Mbape i Haland ne sanjaju o odlasku u Saudijsku Arabiju

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin ponovio je danas da bogate ponude saudijskih klubova i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

“Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične promere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača”, rekao je Čeferin za Ekip, prenela je Hina.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO

Saudijski klubovi su ovog leta doveli brojne igrače iz najboljih evropskih liga, među kojima su Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović, Sadio Mane, Emerik Laport.

“Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja”, naveo je Čeferin.

On je ponovio da samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evropa i Ligi konferencija, posle navoda da su klubovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem takmičenju.

(Izvor: Beta)

Ristić stiže kod Beniteza u Seltu

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Nije naivno ono sta se dogadja sa transferima najboljih fudbalera u Saudijsku Arabiju,tako da ni UEFA ne moze da ostane ravnodusna na sve!

    Šta ih briga ka i z Eu zarađuju basoslovne pare

Postavi odgovor