UEFA uvodi anti Čelsi zakon?

Novi vlasnici Čelsija su tokom prethodna dva prelazna roka na vrlo lukav način uspeli da zaobiđu pravila finansijskog fer-pleja i ostvare istorijsku potrošnju na igrače (oko 600 miliona evra).

Zato je UEFA hitno reagovala i uskoro će “zakrpiti” rupu u pravilima koju su Plavci uspeli da iskoriste.

Naime, igrači, tim sa Stamford Bridža je sa novim igračima potpsiivao ugovor na sedam, ili osam godina i tako amortizovao visoku potrošnju na transfere.

Tako su uspeli da obezbede i potpis Enza Fernandesa, kao i Mihaila Mudrika iz Šahtjora a da ne prekrše pravila o finansijskom fer-pleju.

UEFA je današnjem sastanku donela odluku o novom pravilu, prema kojem će klubovi morati da opravdaju investiju u vremenskom razdoblju od maksimum osam godina.

Ostaje se videti kako će Čelsi u budućnosti obavljati svoja poslovanja u prelaznom roku, ali je izvesno da će morati da smanji svoje ambicije u budućnosti.

Podsetimo, uprkos skupocenim pojačanjima koje su Plavci angažovali prošlog leta i zimus, završili su na 11. mestu Premijer lige.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

3 Komentara

    Vrlo mudro i uspesno i svaka im cast!!!Treba znati i zaobici kruta pravila,a bez prevelikih sredstava doci do jakih igraca!!!!

    Može UEFA da pokušava da uvodi fer-plej u kupovinu igrača opet će neko naći način da zaobidje pravila

    UEFA treba samo da donese pravilo po kojem ako potpišeš igrača na 8 godina bar 7 ga ne smeš prodati i niko više ne bi radio ovo što je Čelsi probao da manipuliše rupom u strogom pravilu

Postavi odgovor