Čukarički podržava predlog Zvezde o strancima u srpskom fudbalu

Sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević saglasan je sa predlogom Crvene zvezde, odnosno sportskog direktora Zvezdana Terzića da je vreme za promenu pravila o broju stranaca u domaćem takmičenju.

Trenutno je pravilo takvo da četvorica stranaca u isto vreme mogu da budu na terenu.

“Kada sam bio u FSS, razmišljao sam da ćemo bolje igrati što je manje stranaca. Opet sad razmišljam, u Hrvatskoj imate po osam stranaca, a oni svake godine u vrhu na nekom prvenstvu. Verovatno to onda i ne utiče. Ako imate kvalitetnog igrača… Nama će trebati zbog Evrope, a ako i drugi smatraju mislim da možemo da proširimo jer ceo svet to radi. Tako da možemo i mi. Možda bi bilo bolje i za neko ulaganje, za strance. Da dođu u Srbiju i ulože da može da bude više stranaca. Povećaćemo gledaoce u budućnosti. Pravimo stadione. Zašto da ne gledamo da neki strani investitor uđe u neki klub i pomogne. A oni će sigurno pre ući kada imate više mesta za strance”, rekao je Matijašević.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Izneo je svoje mišljenje i o novom pravilu o dvojnoj registraciji. Čukarički bi u budućnosti mogao da profitira od ove promene.

“To pravilo je okej. Mi sigurno sad nismo bili u situaciji, bolje da je ranije bilo, koristili bismo ga više. Sada svi ti klubovi s kojima sarađujemo su ušli u SL. I IMT i Železničar. Ali, opet, sarađujemo i sa Vršcem i Smederevom. Ima tu dosta klubova koji žele saradnju sa nama. Možda neko od ovih momaka iz gerenacije 2005. i 2006. ode na dvojunu. Još nismo nešto preterano o tome razmišljali”, zaključio je sportski direktor “Brđana”.

Bonus video:

2 Komentara

    Pametno je ugledati se na susede Hrvate koji sa svojim timovima i reprezentacijom su po kvalitetu daleko ispred nas

    Definitivno treba menjati pravilo o strancima shodno svim drugim zemljama u Evropi i regionu jer zaista strani igrači doprinose kvalitetu igre

Postavi odgovor