Dalić poslao poruku Turcima: Nas je tri i po, a vi se pitajte kako smo treći na svetu

Fudbaleri Hrvatske gostuju Turskoj u utorak u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Kockastih Zlatko Dalić je izneo očekivanja pred ovaj duel.

“Izgubili smo dva boda u prvoj utakmici protiv Velsa, sutra je novi test. Neće biti lako, znamo kakva je atmosfera ovde, ali ipak smo mi Hrvatska i moramo se tako postaviti od prvog minuta te ići po tri boda. Oni su odlična ekipa, spoj mladih i iskusnih igrača i kod kuće su uvek neugodni. Večeras nakon treninga ćemo pogledati video i analizirati ih”, počeo je Dalić, pa nastavio.

“Biće zahtevna utakmica, jer je Turska bolji protivnik nego Vels. Biće veći pritisak i više napada na naš gol, i moraćemo više da se branimo. Moraćemo da igramo drugačije, jer to neće biti jednosmerna utakmica kao protiv Velsa. Puno, puno zahtevnije će to biti i ulazimo u utakmicu sa puno respekta, jer je Turska jako tobra ekipa.”

Istakao je Dalić da ekipa nije izgbila energiju nakon Mundijala u Kataru.

“Nismo gubili energiju, samo smo imali dosta problema, odnosno naši igrači u klubovima. Dosta su se potrošili. Mi imamo mladih igrača, a dokaz tome su štoperi koji imaju 21 godinu, a standardni su. Dolaze i Sosa i još neki mlađi igrači tako da imamo potencijala kao i uvek. Teško je stalno proizvoditi nove igrače, nas je tri i po miliona, vas (Turaka) je 85 i to je velika razlika. Bursa ima tri miliona stanovnika, a nas je tri i po, a mi smo treći i drugi na svetu. Vi se pitajte kako”, zaključio je Dalić.

ZNATE ŠTA ĆE SE DESITI NA MEČU CRNA GORA – SRBIJA? PREDVIDITE OVDE UZ NAJBOLJE KVOTE!

Bonus video:

5 Komentara

    Da im neće biti lako protiv Turske istina je ali i da su jedna od najboljih reprezentacija na svetu je takođe istina

    U pravu je Dalić nije isto imati malo stanovnika i tražiti nove talente među njima i biti kao Turska koja skoro ima isti broj stanovnika koliko i turskih gastarbajtera u drugim zemljama

    Ne bi bilo loše da danas Hrvatska ne uzme ni bod

    Turska igra kod kuce. Ima podraku navijača. Dobro su krenuli kvalifikacije. Videcemo kako će utakmica da prodje

    Nije ovo lak meč za hrvate. Tutska je tesko gostovanje. Mislim da Hrvati nece da dobiju ovo.

Postavi odgovor