Kovačevićev potez vredan pehara Lige konferencija: Sreo sam predsednika i rekao mu njegovo ime...

Ogroman uspeh je napravio Olimpijakos osvajanjem Lige konferencija. Crveno-beli su u finalu bili bolji od Fiorentine u Atini, na terenu najvećeg rivala AEK-a, što je navijačima dodatno zasladilo pobedu.

Ali, ako se malo vratimo unazad, sve se okrenulo dolaskom na klupu Hose Luisa Mendilibara. Klub iz Pireja je početkom godine smenio Karlosa Karvahala i doveo iskusnog Španca.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

A svemu je kumovao Darko Kovačević, koji se malo pre toga vratio u Olimpijakos, što je otkrio u intervjuu za Mundo Deportivo.

“Dugo sam vezan za Olimpijakos. Marinakis, predsednik, mi je prijatelj, imamo veoma dobre odnose. U februaru me je zvao predsednik i nisam razmišljao puno, već sam odmah prihvatio. Situacija je bila loša, nije bilo dobrih rezultata i za tri meseca smo potpuno preokrenuli stvar. Sreo sam se sa predsednikom i odmah mu rekao ime Mendilibar. Pozvao sam njegovog agenta, koji je bio i meni kad sam bio igrač. Takođe, razgovarao sam sa Mendilibarom. Brzo smo se dogovorili. Stvarno je želeo da dođe. Dakle, tri-četiri dana posle mene došao je i on “, rekao je Kovačević.

O samom uspehu i osvajanju trofeja…

“Moraš to doživeti da bi razumeo. To je mešavina emocija. Hteo sam da plačem, da se smejem, da trčim. Radost je ogromna i sve ti prolazi kroz glavu. Sve sam ih zagrlio. Navijači Olimpijakosa i Grci su to zaslužili.”

Bonus video:

2 Komentara

    Radi covek odličan posao rezultati sve govore

    Kovacevic je ozbiljan strucnjak,zna sta radi i prati sva desavanja oko fudbala

Postavi odgovor