BEKAM PREDSTAVIO FAVORITE: Svi govore o Brazilu, Francuskoj, Argentini, ali da vidimo Dansku!

Engleska fudbalska Legenda Dejvid Bekam je istakao da jedva čeka prvo Svetsko prvenstvo na Bliskom istoku i u arapskom svetu, koje biti na programu od 21. novebra do 18. decembra u Kataru.

On je istakao da Kataru treba da bude velika čast, što će organizovati ovakvo spektakularno takmičenje.

– To je veliki trenutak za sve u Kataru. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema fudbalu, svojoj istoriji i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu je veliki trenutak za zemlju i regiju – rekao je Bekam.

Bekam koji je nastupio na tri svetska i dva evropska prvenstva, posebno se raduje žrebu koji će se održati u Dohi 1. aprila.

– Žreb je nešto čemu se uvek veselite i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo dok upoznajete svoje protivnike i za koga se morate pripremiti. Trenutak je da igrači i navijači shvate kako je Svetsko prvenstvo pred vratima i da se atmosfera počinje zagrevati.

Biće to prvo kompaktno Svetsko prvenstvo, sa svim stadionima blizu jedan drugom.

– To je ogromna korist. Najdalje što će reprezentacije morati da putuju je 40-45 minuta autobusom. Na svetskim prvenstvima na kojima sam igrao trebala su mi dva ili tri dana da se oporavim od igre i putovanja. Za igrača, Katar nudi savršenu postavu”, naglasila je bivša zvezda engleske reprezentacije, Mančester junajteda, Real Madrida, Milana, PSŽ-a i LA Galaksija.

Bekam smatra i da će za igrače biti sjajno što se Svetsko prvenstvo održava usred fudbalske sezone.

– Kad dodjete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vreme da se oporavite, više od nekoliko nedelja. Ovoga puta biće to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge ekipe.

Bekam se osvrnuo i na moguće favorite.

– Moja očekivanja od Engleske su uvek velika. Smatram da je ovo prava prilika za nas. Ulazimo na turnir u dobroj formi. Samo moramo tako da nastavimo. Kada razmišljate o svetskom prvenstvu automatski govorite o Brazilu, Argentini i Francuskoj. Sve su to velike nacije koje su osvojile mnoge turnire. Medjutim, jedva čekam da vidim i Dansku. Mislim da bi oni mogli biti jedno od iznenadjenja – zaključio je Bekam.

PIKSI I DALIĆ U ZANIMLJIVOM RAZGOVORU: Ne bih voleo Srbiju na Svetskom prvenstvu, OPASNI STE! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PRAVE PRIČE JAKIH ŽENA: Sandra Sremčević EP04

 

4 Komentara

    Mogla bi Danska da bude prijatno iznenađenje na SP pod uslovom da im se Bože ne daj ne dogodi neki peh kao na EP.

    Dugo ga nismo videli u intervjuu ili nekom tekstu,lep osto je izjavio odredjene stvari.

    Hahahaha oni su ti da popune samo broj

Postavi odgovor