Desilo se u Engleskoj: Igrač i klub za koji igra se isto zovu!

Niželigaški, amaterski, ’’vikend’’ fudbal je drugačiji u Engleskoj. Zapravo on u takvom obliku postoji samo tamo. Ti klubovi se na svakakve načine dovijaju da bi druženje uz malo trčanja učinili što prijatnijim. Jedan klub iz okoline Bristola deli ime sa igračem koji nosi njihov dres.

Momak po imenu Bredli Stouks je nedavno diplomirao na Univerzitetu u Bristolu. Pošto je diploma u džepu, na zidu roditeljske kuće ili predata na biro, vreme je za fudbal. Bredli je želeo da nađe neki tim u kom će moći da se zabavi, rekreira i druži.

PRONAĐI U PONUDI NIŽE ENGLESKE LIGE!

Bredli Stouk Taun je baš takva ekipa. Nemaju rezultatski imperativ, nije im bitno kakve rezultate beleže, a pojačanje uvek dobro dođe. I tako je Bredli Stouks postao štoper Bredli Stouk Tauna! Fenomenalna kombinacija na relaciji klub-igrač.

’’Znao sam da postoji oblast koja se zove isto kao ja. Odlučio sam da se ponudim da igram za njih, mislim da je to bilo interesantno. Raspitao sam se o klubu, saznao sam da su u blizini i otišao tamo.’’ Izjavio je defanzivac koji će u budućnosti predstavljajući klub koji nosi njegovo ime.

Već na samom početku je tu bilo nekoliko zanimljivih situacija. Kako da ih i ne bude, čovek se zove isto kao čitam tim. ’’Sekretar kluba je mislio da ga zezam. Tražio mi je ličnu kartu pre nego što me je registrovao za klub’’.

Kada se predstavljao novim saigračima u svlačionici, mnogo su se smejali. Nije mu bilo prijatno, oni su mislili da je pogrešio svoje ime. Ipak, nesporazum je rešen i fudbalerima je objašnjeno da se on stvarno tako zove. Isto kao klub.

Tokom naredne sezone će Bredli Stouks nosi dres Bredli Stouk Tauna. Verovatno nikada više nećemo čuti za njih, jednog običnog engleskog niželigaša. Oni će nastaviti da se sjajno zabavljaju a ovakva koincidencija će im doneti mnogo smeha u svlačionicu.

Postavi odgovor