Sećanje na SP i doping test: Maradona se sjajno pripremao, ali...

Priče o Dijegu Armandu Maradoni i dalje traju. Bivši reprezentativac Argentine Serhio Vaskes prisetio se kako je legenarni napdač pao na doping testu na Svetskom prvenstvu davne 1994. godine.

Maradona je na tom šampionatu odigrao samo dve utakmice, pošto je na doping testiranju bio pozitivan. Posledica? Napustio je tim, a onda dobio i zabranu igranja od 15 meseci.

-Posle utakmice sa Nigerijom, prišle su nam dve žene zadužene za doping kontrolu i uhvatile nas za ruke. Bilo mi je vrlo čudno jer je svakako trebalo da uradimo test. Dijego je bio vrlo miran. Mislim da je Maradona namerno želeo da nanese štetu jer je bio u sukobu sa predsednikom FIFA Žoaom Avelanžom – prisetio se Vaskes.

Kako kaže, znao je da je baš Maradona bio pozitivan.

-Nakon što je Hulio Grondona rekao da je jedan od kontrolnih testova pozitivan, osetio sam neverovatnu tugu znajući da je to Dijegov test. Otišli smo do Maradone, bio je skrhan, nije prestajao da plače. Sjajno se pripremao za turnir jer je želeo da se oprosti od reprezentacije – rekao je Vaskes.

Kako su Argentinci tada nastavili bez Maradone? Eliminisani su od Rumunije u osmini finala.

POBUNA U REALU! Igrači protiv Zidana!?

Obavezno pogledajte:DIEGO ARMANDO MARADONA – Priče iz kraja #13

 

6 Komentara

  Priče o Dijegu Armandu Maradoni će se tek pričati, sad će svi i koji znaju i koji ne znaju nešto da se jave čisto da kažu pa makar i lupili ali eto da bude da su i oni nešto rekli, da nešto znaju, da su učestvovali itd. i sl.

  Odgovori

  Steta sto je takav igrac propao zbog poroka..

  Odgovori

  Koliko mi je zao zbog svega sto mu se desilo. Sa druge strane sam je sve uradio, pasti na doping testu mnogo toga govori.

  Odgovori

  Ovo je mogao samo Maradona!

  Odgovori

  Bas je steta sto takva velicina nije imao snage da se odupre porocima…Kakva bi tek onda legenda bio…

  Odgovori

  Maradona legenda koja zivi i zivece.

  Odgovori

Postavi odgovor