Piksijev direktan govor: Povreda mi je preko glave, nećemo plakati za Vlahovićem i Mitrovićem!

5
Foto: Starsport

Jordan je samo zagrevanje. Za pet dana je protiv Bugarske daleko bitniji meč. Ali, prijateljski susret sa azijskom selekcijom će dobro doći da selektor Dragan Stojković Piksi još jednom proveri sve raspoložive snage.

Zato se Piksi i oglasio pred meč sa Jordancima i otkrio neke karte. Za početak na činjenicu da neće moći da računa na Mitrovića, Vlahovića, Jovića, Veljkovića i Terzića.

“Povreda mi je preko glave. Želim da se niko ne povredi. Imaćemo odlične uslove i hoću da vidim dobru utakmicu. Posle nekoliko dana druženja i treninga polako se približavamo obavezama. Jedva čekamo da počne. Ova utakmica, iako prijateljska, važna je i bitno nam je da i u njoj ostvarimo dobar utisak, uz dobru igru. Važno je da pobeđujemo i zbog rejtinga, kao i odgovornosti kad igraš u dresu reprezentacije”.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Ističe Piksi da bi javnost trebala da se fokusira na igrače koji su tu, a ne na odsutne.

“Njih nema i ne bi trebalo da se vraćamo na to, niti ćemo plakati ili žaliti, već ćemo tražiti druga rešenja. Morate da budete spremni i na neprijatne stvari. Kad sam čuo da neće moći Mitrović, ni Vlahović, raspoloženje se promenilo, onda sam video da je Jović slomio nos. Vrlo neobična situacija, tri „devetke“ su nam povređene u istom trenutku, ali… Imam povrenje u ovu grupu igrača, koja je svesna činjenice dan nam je meč sa Bugarma zaista mnogo važan. Praktično, jedno od finala”.

Otkrio je i neke karte selektor Stojković pred meč sa Jordanom. Kao one da će utakmicu početi Lazar Samardžić.

“Igraće dva različita tima u petak i utorak. Ne bi trebalo očekivati da ista ekipa bude u Bugarskoj. Razlika u ozbiljnosti dva meča je ogromna. Definitivno će dosta momaka igrati, uz ograničenje da imamo samo šest iozmena na raspolaganju. Lazar Samardžić će početi utakmici, a videćemo da li će Joveljić i Jovanović podeliti minutažu ili će neko igrati celu. Počeće i Filip Kostić”.

serbia lithuania 37518
Samardžić će početi meč sa Jordanom u startnih 11 Foto: Starsport

Selektor je posebno pohvalio igrače koji su nakon napornih sezona našli snage i motivacije da igraju i junske utakmice.

“S obzirom na tajming i vreme odmora, svi pozivani su došli, osim povređenih i operisanih. To je za svaku pohvalu. Momci pružaju maksimum u dresu reprezentacije i svako okupljanje je vid novog dokazivanja i lojalnosti prema dresu. Prošlog juna su biče na programu četiri utakmice u 12, dana, nijedan se nije požalio na umor ili poželo odmor. Javnost ne bi trebalo da ima dilemu da igrači daju sve od sebe. Pred meč sa Jordanom, osim taktičkih i tehničkih zahteva, osećamo obavezu prema ljudima koji će doći na stadion. Ako se neko pojavi u junu mesecu na tribinama, da vas gleda protiv ne tako atraktivnog rivala, onda je to dodatna obaveza da se publici odužimo na najbolji način”.

Svima je jasno da je u mislima Bugarska što ne krije ni Piksi.

“Počeli smo kvalifikacije tako da smo svaku utakmicu tretirali kao finale. To će biti treće u nizu. Imamo dobar plan i biće sve u redu. Da se ne lažemo, da budemo iskreni do kraja, igramo sa Jordanom, a mislimo o Bugarima”, završio je direktno, u svom stilu, selektor Stojković.

Duel Srbije i Jordana u Beču na programu je sutra od 20.30.

Bonus video:

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime