Piksi hvalio Crnogorce, pa dodao: "Ne možemo više, ne da nam UEFA"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije posle pobede nad Crnom Gorom.

Piksi je rekao da je očekivano bila teška utakmica.

“Bila je fantastična utakmica i sa jedne i sa druge strane, puno agresivnosti, jakog tempa, vrlo sadržajna utakmica, prava takmičarska, ono što smo i očekivali, rekao sam da je Crna Gora kvalitetna ekipa koju poštujemo i respektujemo, ono što je na kraju najvažnije, to je rezultat koji pokazuje kako su tekle stvari, mi smo prezadovoljni jer smo ispunili plan, planirali smo i da pobedimo, ali veoma teška utakmica, iscrpljujuća i ostvarili smo svoj plan.”

Objasnio je izmene na poluvremenu.

“Slažem se sa konstatacijom, mi smo morali nešto da menjamo, jer smo bili u deficitu u sredini terena i u tom napadačkom smislu nismo bili ubojiti, mislim da je ta dupla izmena sa naše strane bila u redu, iako ja ne volim da menjam igrače na poluvremenu, ali kada vidite kako se odvijaju stvari na terenu, morate da reagujete. Po meni je drugo poluvreme bilo izuzetno interesantno, znali smo da će doći do šanse i do egzekucije, samo nisam znao u kojem minutu.”

Odbrana je sačuvala mrežu i na drugom uzastupnom meču.

“Problem je što i protivnik igra fudbal, Crna Gora je bila jako agresivna, iskoristila je tu našu malo pasivniju igru i greške u veznom redu i koristili su šanse da nas ugroze, ali ovo nije prijateljska utakmica.”

Meridian ima najbolje kvote

Dobio je pitanje da li je Vlahović ovim izdanjem “kupio” mesto u prvoj postavi.

“Nema on šta da kupuje, ovo su bile takmičarske zamisli, predvideli smo da će Crna Gora igrati sa tri štopera, zato smo izašli sa Mitrovićem, Sergejem i Tadićem iza. Drago mi je zbog njega, vrlo je važno za njega da daje golove, igra za ekipu, ali je fokusiran na gol. Drago mi je da smo predvideli kako će se odvijati situacija i da je bolje da imamo Vlahovića 45 minuta nego 90 minuta.”

Pokušao je selektor Srbije i da iznenadi ubacivanjem Filipa Đuričića na desno krilo.

“Generalno odluka da Mladenović počne po levoj i Đuričić desno, bila je takva da sam znao da će Živković ući. Igrao je i protiv Litvanije, bila je ideja da uđe svež kasnije. Crna Gora je bila agresivna, bilo je u jednom momentu mirnije kada su izgubili snagu, pa smo mogli da iskontrolišemo igru.”

Pohvalio je Crnu Goru.

Svi su odigrali fenomenalno, zaista su se borili, što je i normalno, želim im da ovako nastave i, Boga mi, nisu daleko od Nemačke ako ovako budu igrali, uz ovakvu želju i sa ovakvom borbenošću. Svakome će ovde u Podgorici biti teško, to će osetiti i Bugari i Mađari i Litvanci.

Selekcija Mađarske, koja je možda i najveći rival našoj reprezentaciji u ovoj grupi je uspela da pobedi Bugarsku sa ubedljivih 3:0.

“Ja ne mislim o Mađarima, mislim o Srbiji. Ono što je dobro jeste da mi idemo korak po korak. Dve utakmice, postigli smo četiri gola, nismo primili nijedan, maksimalan broj bodova, ovi iz UEFA ne daju više, čekamo 21. jun i utakmicu sa Bugarskom. Ovo je Crnoj Gori bila jedna od najboljih utakmica, to je u fudbalu tako. I mi kada odigramo dobro, desi se kiks, onda te napadaju. Srbija je pokazala da zna da igra takmičarski i da osvaja bodove. To je jako bitno kada nemaš dominaciju na terenu da ostaneš miran i srpljiv i da čekaš šansu, tako nešto.”

Bonus video:

5 Komentara

  Stvarno je bila izuzetna utakmica,fenomenalna za obe ekipe,teska i vrlo neizvesna,ali nas je spasao nas Dusan “Silni” koji je sa dva gola pomogao da ispunimo plan i POBEDIMO!!!!

  Odgovori

  Kako bilo, za sad nam je taktika uspešna, verujem i da ćemo Bugare dobiti, ali mislim da ćemo od Mađara izgubiti, oni su jako uigran tim koji ne praštaju nijednu grešku protivniku

  Odgovori

  Svestan je Piksi da mu fale neke pozicije na terenu da bi mogao da napravi vrhunski tip pa se dovija ovim izmenama

  Odgovori

  Jeb*š mi sve pomisliću da im UEFA zabranjuje da pobede CG sa više od 2 gola

  Odgovori

  Šta on komentariše kakva sadržajna utakmica glrdali smo klasičnu uspavanku na trenutke Crna gora je djelovala odlično mi katastofa na sreću smo dali golove

  Odgovori

Postavi odgovor