Piksijeva poruka protivniku: Možete da očekujete Tadića, Slovenci i da hoće, ne mogu da srljaju, ali Srbija nije favorit

Sada je na redu da Srbija pokaže da je spremna za nešto više na velikim takmičenjima. Od izvlačenja grupa, bilo je jasno da nam je glavna utakmica protiv Slovenije, pa tek onda protiv Danske.

Za početak, povela se priča ko će šutnuti potencijalni penal na meču. Piksi je bio jasan.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Što se mene tiče neka šutne bilo ko, samo neka ga da. Nebitno je ko će šutirati da li Mitrović ili Tadić. Nikada nisam rekao ko će da šutira. Možda bih trebalo.”

Najavio je promene za ovaj susret.

“Biće dve promene u odnosu na utakmicu sa Engleskom”

Dotakao se Tadićevog izvinjenja.

“Ništa specijano. To je možda za vas zanimljivo. Rekao šta je rekao, posle se izvinio i to je to. Samo je bitna utakmica sa Slovenijom.”

Najavio je povratak Tadića u startnih 11.

“Možete da očekujete Dušana Tadića!”

Potom je krenuo o narednom protivniku – Sloveniji.

“Oni i da hoće da srljaju, ne mogu. Igraju kako igraju, Šporar i Šeško prave razliku. Duge lopte mogu da budu opasne. Treba da budemo pametni i osujetimo njihove pokušaje. Veoma su organizovani. Sistem kao sistem nije iznenađenje. Samo da se obrati pažnja na to. Večeras ćemo imati video analizu, da igrači dobiju punu informaciju o protivniku.”

Istakao je da je optimista uoči utakmice.

“Jesam, što ne bi bio. Mi izlazimo na teren da vas pobedimo. Svidelo se vama ili ne. Učinićemo sve da pobedimo. To je cilj. Sigurno nećemo ići sa nekim drugim razmišljanjem. BIće dobra utakmica, atmosfera prava fudbalska. Biće mnogo Srba i Slovenaca i to je lepo. Verujem da će posle otići zajedno na pivo, pa nek plati ko izgubi.”

Malo o atmosferi…

“Stalno traže da se skeniram. Nemam drugih problema. Kao da ulazimo u NASU, a ne na stadion. Moramo da poštujemo pravila”.

Nema problema sa motivacijom.

“Oni su uvek motivisani, sem kada igraju prijateljske utakmice. Uobičajeno, sastanak, kažete šta imate, a oni su svesni važnosti turnira. Ipak je ovo Evropsko prvenstvo. Ako ti se ukaže šansa, treba da je iskoristiš. Momci su spremni i vidim po treningu da je to fenomenalno. Biće potpuno spremni koji se zove Slovenija.”

Dodao je da je početak protiv Engleske koštao ekipu boljeg rezultata.

“Protiv Engleza smo ušli sa mnogo respekta, kao da su došli sa druge planete. 70 minuta smo odigrali dobro i tako moramo protiv Slovenije.”

Pohvalio je navijače za podršku.

“Podrška znači mnogo. Videli ste kakvu smo podršku imali protiv Engleske, a sutra će biti isto tako. Dodatan motiv i odgovornost za nas. Imamo odgovornost upravo prema tim navijačima. Dobro je da se reprezentacija voli i podržava. Borimo se da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i kako se igra za svoje navijače.”

O odnosu braće Sergeja i Vanje Milinković Savić.

“Ne vole se, stalno se svađaju… Šalim se, veoma sam srećan što ih imam. Nadam se da će golman isto kao Sergej postati otac. Sve je u redu što se njih tiče.”

Podsetio se i duela kad je bio igrač protiv Slovenije, na Evropskom prvenstvu 2000. godine.

“Problem je što Srbija nema mene. Bila je luda utakmica, bila je jedna od najboljih utakmica na prvenstvu. Bili su sjajni, uhvatili su nas na brzinu, pa je Siniša dobio crveni. Ali se desilo čudo – verovali smo da ćemo uspeti. Ostaje za pamćenje.”

Dobio je pitanje o partiji Vlahovića protiv Engleza.

“Bitno je za mene da je Vlahović dobar napadač i da se trudi jako za ekipu. Zadovoljan sam kako igra. Čekamo da Mitar i Vlahović daju gol, što je njihova obaveza. Dušan je odigrao dobro. Nadam se da ćemo nastaviti i podržati saigrače. Sve je u redu sa njim.”

Ne smatra da je Srbija favorit protiv Slovenije.

“Nismo favoriti. Ko misli da je Slovenija slaba, vara se. Imaju odličnu ekipu i odličnog trenera. Sa druge strane, mi gledamo sa naše tačke gledišta. Mi hoćemo da pobedimo Sloveniju i radimo sve na tome da pobedimo. Nama su potrebni bodovi. Mi ćemo čestitati ako pobedite. Moramo da budemo pametni i da nas ne kaznite. Ovo nije potcenjivanje” zaključio je Piksi.

Bonus video:

2 Komentara

    Piksi ne zna sta prica,on i dalje lupeta kao po obicaju.

    Biće jako teška utakmica imaju atomski napad ,ali mi smo favoriti i prosto moramo opravdati tu ulogu ako izgubimo opet tesko daćemo proci grupu

Postavi odgovor