Dragan Stojković: Važno je da igrači znaju ko će ih voditi, bolje je da imamo kontinuitet - računamo na Svilara

Dragan Stojković i zvanično je produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije na još dve godine. Legendarni fudbaler, sada selektor tako bi na kormilu nacionalnog tima trebalo da ostane pet godina.

Tokom mandata izborio je nastup Orlova na dva velika takmičenja, Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. i možda još važnije, Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – prvom posle 24 godine čekanja.

Gostujući u emisiji “Oko” na RTS-u, Stojković nije krio zadovoljstvo ostankom na klupi tima.

„Dogovor je ranije postignut, danas je samo potvrđen jednoglasno. Drago mi je što ću biti na čelu reprezentacije još dve godine. Mislim da je važno da igrači znaju ko će ih voditi, pogotovo ako imaju dobar odnos sa selektorom, razumeju njegove ideje. Opet, neko misli drugačije, da je bolje da se menja na svakih godinu dana. Po meni, to nije dobra ideja, bolje je ovako, da imamo kontinuitet“, rekao je on i objasnio zbog čega se do danas čekalo na potpis novog ugovora:

„Moja je bila ideja i o tome sam obavestio FSS, da se sačeka sa zvaničnim potpisivanjem dok se ne završi sezona u Srbiji. A, posle toga, znajući da idu Izvršni odbor i Skupština, da se time dobije pravi legitimitet. Tako je i urađeno. Mnogo sam srećan i ponosan što ću predstavljati svoju zemlju, što ću zajedno sa igračima da odnesem posle 24 godine zastavu Srbije na Evropsko prvenstvo“.

Selektor Srbije istakao je i da uprkos informaciji da Mile Svilar ne želi više da brani za “Orlove” njemu vrata reprezentacije nisu zatvorena. Ipak, na poziciji golmana vlada ogromna konkurencija.

Primera radi, na širem spisku za EURO se nalaze Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Aleksandar Jovanović.

“Golmani su jako bitni i raduje me što ih imamo toliko kvalitetnih. Svilara takođe računam, zašto ne bismo računali na njega? Takođe, Jovanović je bio fantastičan ove sezone, mene to može samo da raduje. Sva četvorica-petorica golmana koje imamo mogu da brane zavezanih očiju, imao bih apsolutno poverenje u svakog. Imamo fantastične golmane, tako se namestilo, zasluženo dobijaju pozive. Ali samo jedan može da brani, nemam nikakav problem bilo koga da stavim”, rekao je Stojković i otkrio da će sutra u prepodnevnim časovima saopštiti konačan spisak reprezentacije za EURO.

Dalje, ističe da ga raduje činjenica da u narodu ne vlada euforija kao pred Mundijal u Kataru, podsećajući na “brodolom” koji se tada desio, ali naglašava: Srbiji je cilj da prođe grupu u Nemačkoj.

„Nema alibija, svima nam je i te kako stalo da posle iskustva u Kataru odigramo u Nemačkoj najbolje što možemo i da sve one koji vole i podržavaju Srbiju učinimo srećnim. Bitno je da svi igrači budu zdravi i spremni za utakmice kako bi u našoj grupi bili na nivou i i da prođemo u drugi krug, to je prioritet svih prioriteta”, zaključuje selektor Srbije.

Kompletno gostovanje i razgovor selektora Srbije na temu Evropskog prvenstva u Nemačkoj možete pogledati u videu na kraju vesti.

Bonus video:

7 Komentara

  Naravno da kod nas nema više euforije jer smo doživeli fijasko na Mundijalu i sad nemamo toliko poverenja u selektora i našu reprezentaciju

  Vazno da si ti uzeo milionce,to je sada tebi vazno ccc

  Kako bi voleo da nas nagrde svi u grupi i da ovaj konacno ode vise!Poceo je mnogo da prodaje maglu ovde!!!

  Videcemo kako ces ih voditi,jedva cekam da ispadnemo iz grupe i da nas razbiju svi redom!

  Pa racunas sad kad se Vanja povredio a da nije ne bi ga pomenuo!

  Mislim da njega na tom mestu drži jedino to sto ga igrači cene, poštuju i vole, ček nije napravio neke velike rezultete, a verujem ni da će napraviti u budućnosti, nema mi osnove produzivanje ugovora

  Iskreno nije mi drago sto je Piksi ostao trener jer sa njim nemamo nikakve rezultate i ne vifi senilaca pomak u igri naše reprezentacije

Postavi odgovor