Tadić udario po Holanđanima: "Zbog toga se fudbal u Srbiji ne bi igrao"

Dušan Tadić je postigao pogodak i asistirao u pobedi Ajaksa protiv Groningena, a utakmica je odigrana u utorak i bez publike, pošto je u nedelju prekinuta zbog nereda navijača domaće ekipe zbog ispadanja u niži rang.

Kapiten srpske reprezentacije je kritikovao odluku da se meč prekine i da treba drugačije da se pristupi problemu.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

“U Holandiji je postalo normalno da se od komarca pravi slon. Kada bi se utakmice prekidale zbog svake ubačene čaše, u nekim zemljama se fudbal ne bi ni igrao. Naprimer u Srbiji. Ovo nije način. Moramo da pričamo o ovome. Video sam u nedelju slike dece koja plaču na tribinama. Gledali su samo devet minuta utakmice?! To me je rastužilo jer decu treba da motivišemo da jednog dana postanu profesionalni fudbaleri. Ali zbog nekih tipova ne možemo da igramo fudbal i da usrećimo decu. Sada izgrednici dobijaju na značaju i pažnju koju su tražili. Kakvu poruku šaljete time? Ne razumem i smatram da je ovo smešno. Ispraznite taj sektor na tribinama i nastavite utakmicu sa navijačima. Nije zanimljivo igrati pred praznim tribinama. Zbog određenih ljudi navijači nisu mogli da prisustvuju utakmici. Tužno. Imam obavezu i odgovornost da iznesem mišljenje. Ovo ne sme da se dešava!“, rekao je Tadić holandskim medijima.

Tadić je i ovu sezonu došao do dabl-dabl učinka u vidu golova i asistencija, što je peta godina zaredom.

“Kako da to komentarišem a da ne zvučim arogantno. Meni je to sve normalno jer je svake sezone tako. Čak i kada imamo lošu szeonu. Statistika mi nije donela mnogo radosti ove sezone jer sam timski igrač“.

Teško mu je palo ispadanja Groningena, pošto je u njemu započeo inostranu karijeru.

“Imam gomilu epih uspomena na klub i grad. Groningen me je formirao kao igrača. Nadam se, praktično sam siguran, da će Henk Valdamt i Duk Lukjen ekspresno vratiti klub u prvu ligu. Groningen to zaslužuje“.

Bonus video:

3 Komentara

    Fudbal ispasta i ljubitelji fudbala zbog tamo nekih huligana. Morao je da bude prekid.

    Tadicu uporedjujes Srbiju i Holandiju. Pa to je neuporedivo.Kod nas nema ni priblizno publike nego sto ima u Holandiji.

    Svaka rec Tadica je istina,posebno je emotivno pricao o deci koja su posle svega devet minuta utakmice zaplakala!!!

Postavi odgovor