Transfer bomba u Superligi: Zvezdin san iz Šerifa zaživeo u Spartaku iz Subotice!

Edmund Ado, doskorašnji fudbaler Šerifa i dugogodišnja Crvene zvezde novi je član Spartaka iz Subotice.

Ado se u više navrata najavljivao kao novo pojačanje ekipe iz Ljutice Bogdana, ali do realizacije transfera nikada nije došlo. Umesto toga, na iznenađenje svih, on se pridružio ekipi iz donjeg dela tabele Super lige Srbije.

Ado je već neko vreme trenirao sa “plavim golubovima” i otputovaće u Antaliju sa ostatkom ekipe, gde će odraditi drugi deo priprema u sklopu kojih će odigrati i četiri prijateljske utakmice kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva.

“Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve“, rekao je Ado.

Reč je o reprezentativcu Gane čiji je dres oblačio u osam navrata, istakao se u Ligi šampiona kada je zajedno sa svojim saigračima iz Šerifa napravio senzaciju i savladao Real Madrid.

U 2021. godini je u dresu Šerifa bio starter na svih 12 evropskih utakmica, protiv Real Madrida je odigrao obe utakmice od početka do kraja, a u Ligi Evrope ove godine je odigrao samo jednu utakmicu, u šesnaestini finala protiv Brage, dok je drugu propustio zbog žutih kartona.

Ado je u 2022. godini u prvenstvu Moldavije odigrao svega dve utakmice, dok ove sezone nije odigrao niti jedan meč za tu ekipu. Za sve je kriva nedisciplina igrača, zbog koje je “sklonjen u stranu”.

Pre Šerifa, igrao je za slovačku Senicu tri sezone, gde je došao iz Majti Kosmosa.

7 Komentara

  U svakom slučaju Spartak je na dobitku

  Odgovori

  Ado je želeo da igra za Zvezdu ali nije se dogodilo

  Odgovori

  Mogao je da igra u Zvezdi a sad će da gubi od nje

  Odgovori

  Rekli mu da prelazi u Spartak. On mislio iz Moskve oni gadoveli u Suboticu.

  Odgovori

  Sa konja na magarca, ne znama što mu je ovo trebalo u životu i karijeri

  Odgovori

  Ko ga j… imao je priliku da igra u najjačem klubu SLS

  Odgovori

  Ovo je najveće pojačanje Spartaka u prethodnih 10 godina sigurno dobro su se istrošili za ovaj transfer i ovo je svakako igrač koji može mnogo da im donese

  Odgovori

Postavi odgovor