"PROCES" MORA DA SE UBRZA: Crno-beli brod tone brže od Titanika - Partizan na Kipru traži mirnu luku!

Crno-beli brod udario je u tri sante leda od starta sezone i Partizan, predvođen kapetanom Ilijom Stolicom, će mirnu luku morati da potraži na Kipru.

Učinak od jedne pobede, dva remija i jednog poraza u četiri meča ne može da bude pohvalan ni za superligaške klubove kojima je cilj borba za plej-of, a ne za Partizan koji svake godine pretenduje na titulu.

Poraz u Novom Pazaru (1:0) došao je u nezgodnom trenutku, posle dva remija (protiv TSC-a 0:0 i Radničkog 3:3), te se sa pravom može reći da je osvajanje titule ove sezone ravno čudu.

FK Partizan FK TSC
Partizan je katastrofalno započeo sezonu (FOTO: Starsport)

Partizan već zaostaje za Crvenom zvezdom sedam bodova na tabeli, ali ono što brine sve navijače jeste stanje u klubu i igra. Dok se crno-beli muče da naprave šansu i već 180 minuta ne znaju za postignut pogodak, a uprava nema sportskog direktora i totalno je izgubila kompas, tim sa Marakane briljira i igra veoma kvalitetno, ne samo za srpske, već i za evropske standarde.

Pošto je brod u domaćem šampionatu skoro pa potonuo, kapetan Ilija Stolica imaće priliku da spasi šta se spasti da u evropskim kvalifikacijama.

Stolica je letos seo u veoma vruću stolicu. Prihvatio je mesto trenera i stigao u klub kada su mnogi bežali od same pomisli da dođu u Humsku. Prelazni rok je odrađen katastrofalno, skoro svi ključni igrači iz prethodne sezone napustili su Partizan, a adekvatna pojačanja očigledno nisu dovedena ili su dovedena kasno, pa se i dalje privikavaju na Beograd (poput Fusenija Dijabatea). I zato je Stolica počeo takozvani “proces”, jer je morao sve da gradi od nule. I ne samo od nule, već i iz minusa!

Ilija Stolica
Stolica će morati da ubrza “proces” (FOTO: Starsport)

Ipak, “proces” će morati da se ubrza jer je nezadovoljstvo sve veće i navijači traže rezultate, ali i odgovornost za do sada (ne)učinjeno. Možda i poslednja prilika da kapetan Stolica i njegova četa isplivaju iz nemirnog mora biće dvomeč protiv AEK-a iz Larnake. Prva utakmica na Kipru (četvrtak, 17.30), doneće odgovore na mnoga pitanja.

Stolica trenutno ne pomišlja na ostavku, što je jasno stavio do znanja izjavom po završetku meča protiv Novog Pazara:

– To bi bilo neozbiljno i smešno sa moje strane. Ne želim da načinim tako kukavičku stvar. Najradikalniji potez koji sada možemo da napravimo je da radimo i prionemo na posao. Nažalost, ovakvi kiksevi su nas mnogo koštali ove sezone – rekao je Stolica posle poraza.

Jasno je da trener Partizana kao neko kome je srce crno-belo ima najbolje namere za klub, ali igra i rezultati moraće drastično da se promene kako do promene ne bi došlo na klupi.

Dakle, snovi o povratku titule u Humsku su skoro pa srušeni, ali sezona i dalje nije izgubljena. Ako je krajnji cilj “procesa” vraćanje Partizana na noge, može se istrpeti nekoliko loših utakmica, pa čak i gubitak titule. Ipak, nekog rezultata mora biti i Evropa je poslednja prilika da “proces” ostane aktuelan.

partizan-novi pazar
Partizan će morati do bolje igre na Kipru!
FOTO: Starsport

Poslednji je trenutak za buđenje i svi tasteri za paniku su upaljeni! Partizan mora da krene da igra i pobeđuje, igrači da prestanu da prave početničke greške i budu kreativniji u začetku akcija, a koncentrisaniji u završnici. Inače, “proces” bi mogao da se završi tek što je počeo, a ako i evropske lađe potonu, tim iz Humske naći će se u, možda čak i nerešivom, problemu!

STOLICA NE DA OSTAVKU: To bi bilo neozbiljno i smešno za mene, neću takav kukavički potez da napravim!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Iva Grgurić – U Srbiji za Zvezdu, u Hrvatskoj za Dinamo naravno! EP 36

 
 

7 Komentara

  Ili će opstati ili potonuti nešto mora da se promeni u klubu

  Partizan ako se ne sastavi ne može ni za šta da pretenduje, kakve titule sa ovim rezultatima

  Ja sam siguran da Parrizan ima kvalitet da ovu utakmicu odigra bas dobro kako i treba. Stisnuce se.

  Ovo je za Partizan biti ili ne biti. Cela sezona bukvalno staje u ovom mecu.

  Jednostavno Partizan mora da odigra mnogo dobro na Kipru i da malo ispere bruku.

  Činimi se da je Partizanov brod izgubio kompas. Biće tesko okrenuti ga u pravom smeru.

  Prvenstvo je gotovo, jedino da probaju da spase sezonu nekako u Evropi.

Postavi odgovor