Ne menjaju preko noći: Dešan ostaje selektor Francuske

Dan posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, predsednik fudbalskog saveza Francuske, Filip Dijalo istakao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatim i ponovio veru u rad selektora Didijea Dešana.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

Francuzi su uprkos neubedljivoj napadačkoj igri stigli do polufinala kontinentalnog šampionata gde su poraženi od Španije prošle večeri.

Uprkos tome tamošnji Savez istakao je da ima puno poverenje u rad selektora Dešana koji je ugovorom vezan do 2026.

“Ne vidim razlog da se njegov ugovor dovodi u pitanje. Rezultati iz prošlosti govore u njegovu korist, a i ciljevi su ostvareni. Didije će nastaviti svoju misiju”, rekao je Dijalo za “L’Ekip”.

Didije Dešan je već 12 godina selektor “Galskih petlova”. U međuvremenu ostvario je nekolicinu istorijskih uspeha, odveo tim do finala EP 2016, dve godine kasnije osvojio Svetsko prvenstvo u Rusiji, uz finale na Mundijalu 2022.

Vodio je Francusku na još dva evropska prvenstva, 2021. kada je neočekivano poražena u osmini finala od Švajcarske, i na aktuelnom kada je “Furija” bila nepremostiva prepreka u polufinalu.

Bonus video:

4 Komentara

    I treba da ostane ,nije on kao Piksi!

    Desan je dobio podraku saveza,i msm da su u pravu.

    Dobro vodi francusku reprezentaciju i iako su sad ispali nema razloga da ga menjaju.

    Dugo je on na kluli francuske i donro im je mnogo uspjeha bilo bi bezveze da ga se tek tako odreknu ali da je podbacio ovo prvenstvo i te kako jeste

Postavi odgovor