Fudbalski savez Srbije se oglasio povodom Superlige

Jučerašnja odluka Evropskog suda pravde u sporu UEFA i evropske Superlige pokrenula je lavinu reakcija u fudbalskom svetu.

Detaljnije o presudi možete pročitati OVDE, a uz Evropsku kuću fudbala ostao je veliki broj klubova, liga, udruženja navijača.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Njima se pridružio i Fudbalski savez Srbije koji je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

“Povodom odluke Evropskog suda pravde o takozvanom slučaju „Superliga”, Fudbalski savez Srbije izražava snažnu i bezrezervnu podršku evropskom modelu organizacije sporta i načinu funkcionisanja takmičenja pod okriljem UEFA.

Svim sredstvima borićemo se za zaštitu nacionalnih šampionata i odbranu opšteg principa sportskih uspeha i napredovanja u ligama na osnovu postignutih rezultata, kao i poštovanje ustanovljenih međunarodnih fudbalskih kalendara.

Fudbal je sport koji pripada svima. I mora ostati tako. Bilo kakvo alternativno takmičenje na principima suprotnim evropskom modelu sporta, za koje kriterijumi nisu potpuno jasni, preti da ugrozi integritet nacionalnih šampionata i poništi sve vrednosti ove najlepše igre na svetu.

Lopta se kotrlja zbog navijača, a oni su mnogo puta potvrdili negativan stav prema takmičenju koje odvaja „elitni” od nacionalnog fudbala. Projekat takozvane „Superlige” otuđio bi fudbal od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih.

Fudbalski savez Srbije stoji na stanovištu da „Superliga” nije projekat kompatibilan osnovnim vrednostima sporta i tradiciji fudbala koju je UEFA gradila skoro sedam decenija i koja podrazumeva takmičenje zasnovano na uspehu i rezultatu ostvarenom na terenu. Niko nema pravo da potkopa temelje fudbalske piramide isključivo iz materijalnih razloga i na osnovu ličnih interesa.

Apsolutno poštujući odluke evropskih institucija i zakone Evropske unije, nastavićemo da radimo u interesu sistema vrednosti za koji se zalaže UEFA kao naša krovna organizacija”, stoji u saopštenju.

Prvi čovek Superlige: Dobili smo pravo da igramo – fudbal je slobodan!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Jadno i smesno,sta se mi oko toga javljamo!

  Odgovori

  Ne bi me iznenadilo da za određenu sumu promene ploču

  Odgovori

  Trenutna a šuplja priča. Živi bili pa videli

  Odgovori

  Ovi nasi posteni mnogo pa kad kazu jedno posle okrenu na drugo tj kako im odgovara!

  Odgovori

Postavi odgovor