"Ne idu zajedno klinci i dobar fudbal" - a, ko to kaže?

Fudbal koji Crvena zvezda igra ove sezone ne zadovoljava navijače, međutim, na kraju se uvek gleda rezultat.

Činjenica da su izabranici Miloša Milojevića pred krunisanjem šampiona Srbije po šesti put uzastopno dovoljno govori o dominaciji na domaćim terenima, ali, igra nikako nije “napunila oči” ljubiteljima srpskog prvaka.

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

Minimalne pobede, nekonstantnost napadača, neretko i ubacivanje dodatnog štopera u situaciji kada Zvezda ima prednost u Superligi – nije ono što privlači ljude na stadion.

Jasno, ne može i “jare i pare”, ali u prošlosti smo imali priliku da gledamo atomski fudbal Crvene zvezde.

Ipak, titula te 2012. godine nije došla u vitrinu muzeja “Marakane”, ali tri pobede u derbiju bez primljenog gola, čak 13 “bonusa” i efikasna igra je bila mamac za navijače.

Pod komandom Roberta Prosinečkog, fudbalskog romantika i večitog sanjara, Zvezda je igrala najbolje u 21. veku, ma šta drugi pričali.

Sa mladim snagama u timu uz nekoliko iskusnijih igrača, Prosinečki je sklopio ekipu koju je neretko gledalo preko 40.000 ljudi.

Luka Milunović, Filip Mladenović, Nikola Maksimović, Darko Lazović, Srđan Mijailović, Jovan Krneta, Uroš Ćosić, Luka Milivojević, Filip Janković, Marko Vešović, Aleksandar Kirovski, Petar Đuričković i Ognjen Ožegović – sve su to mladi igrači koje je Prosinečki “gurnuo” u vatru tih godina.

ZVEZDA SMEDEREVO 12 1
Fudbaleri Crvene zvezde 2011. godine

Neki od njih su napravili savršene karijere, dok su neki nestali sa fudbalske mape, ali potez hrvatskog trenera je za današnje prilike čist mazohizam.

Ako uporedimo to vreme i ovo danas – nebo i zemlja.

Miloš Milojević jedva da daje šansu Jovanu Mijatoviću u domaćem prvenstvu, Mituljikić i dalje nije debitovao, Leković polako skuplja minute, dok su Eraković i Mitrović jedini konstantni bonusi.

Postavlja se pitanje zbog čega je Mijatović prekomandovan u prvi tim usred sjajnih partija za Grafičar, gde je na osam mečeva pet puta bio strelac?

mijatovic zvezda
Mijatović novi napadač Crvene zvezde! FOTO: FK Crvena zvezda

Zbog čega mu je sa 17 godina nabijen pritisak “devetke” na dresu, kako bi se uprava “oprala” kod navijača i servirala im novog vunderkinda, koji ne dobija šansu.

Mnoge stvari u Ljutice Bogdana nemaju logično objašnjenje, čini se da su marketing i mazanje očiju mnogo ispred pravog fudbala, pa, zbog toga sve manje gledamo mlade igrače na “Marakani”.

Mada, i ono što gledamo, brzo nestane (čitaj; Lazetić, Motika, Stanković, Radulović…), da bi im mesto zauzimali igrači u sutonu karijera bez mogućnosti za neki transfer ili unosnu prodaju.

To nije fudbal…

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Tesko je dati šansu mladim igračima nosi to veiku pdgovornost ali treba balansirati i davati šanse pa ko se pokaze i dokaze neka igra … nemamo naviku to da radimo i to je lose zato mladi igrači i odlaze

    Erakovic treba da ide,zauzima mesto Lekovicu.

    Lekovic je vunderkind na poziciji stopera,treba da igra svaku utakmicu do kraja

    Lekovic treba da zameni Erakovica,vreme je

    Mijatovic ima da se izgubi u prvom timu

Postavi odgovor