Atletiko Madrid cilja vezistu Valensije

Prelazni rok je završen još pre nedelju dana, ali Atletiko Madrid ima šansu da dovede još jedno pojačanje i to u roku od 30 dana.

O čemu se radi? Naime, Madriđani su poslednjeg dana prelaznog roka ostali bez Tomasa Partija koji je prešao u Arsenal aktiviranjem klauzule u iznosu od 50.000.000 evra.

Zato na snagu stupa posebno pravilo koje važi u Španiji da klub može da dovede jednog igrača i van prelaznog roka.

Naravno to važi samo u slučajevima teških povreda ili odlaska igrača poslednjeg dana prelaznog roka ako je za njega aktivirana otkupna klauzula.

RTS322QZ
Žofri Kondogbia je na meti Atletiko Madrida REUTERS/Sergio Perez

Kako je Atletiko Madrid u drugoj situaciji on može da dovede pojačanje, ali i tu postoji jedan uslov. “Jorgandžije” ne smeju na novog fudbalera da potroše više od 25 odsto zarađenog novca od prodatog fudbalera za kojeg dolazi zamena.

Pošto je Partijev transfer iznosio 50.000.000 evra, a Atletiku je pripalo 45.000.000 (Leganesu otišlo 10 odsto), Madriđani na zamenu smeju da potroše samo 11.250.000 evra.

Nema puno opcija za toliku skromnu sumu novca. A jedna od najizvesnijih je vezista Valensije Žofri Kondogbija.

Poznato je već da se “slepi miševi” nalaze u velikoj finansijskoj krizi zbog čega su rasprodali praktično dobar deo tima.

Rado bi se rešili i Kondogbije koji ima visoku platu, ali problem pravi trener Havi Garsija koji preti otkazom jer ga je klub izigrao u prelaznom roku i nije doveo nijednu zamenu za fudbalere koji su otišli.

Ukoliko Valensija ne popusti, Madriđani će se okrenuti jeftinijim varijantama poput Maura Arambarija iz Hetafea ili Idrisua Babe iz Maljorke.

RONALDO IZAZVAO PANIKU U PORTUGALU I FRANCUSKOJ Jedna fotografija posebno brine!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Milojević intervju: U NBA se lakše ide preko Mege nego preko Partizana | MOJ UGAO

3 Komentara

  “Aktiviranjem klauzule u iznosu od 50.000.000 evra”

  Odgovori

  Jednosravno neverovatno pojacanje, potreban im je neko kao on na terenu. Verujem da bi se odlicno snasao u klubu jorgandzija

  Odgovori

  Kada bi Kondogbija dosao u redove Atletika bilo bi to sjajno pojacanje

  Odgovori

Postavi odgovor