Neizvesna sudbina Harija Kejna

Kada pričamo o Hariju Kejnu nema dileme da pričamo o jednom od pet najboljih svetskih napadača. Isto tako, pričamo i o čoveku bez trofeja u karijeri…

Džabe Kejnu što je dva puta bio najbolji strelac Premijer lige, jednom Svetskog prvenstva, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada nema trofeje.

Za njih fudbaleri žive, njima teže i raduju im kao ničemu. Zbog osvajanja istih menjaju klubove, gradove i države. To je bitnije od svih individualnih nagrada.

Čini se da je Kejnov najveći usud što je u Totenhemu koji je daleko od bilo kog ozbiljnog pehara (doduše, u finalu su Liga kupa sa Mančester sitijem, ali teško da je to važan trofej) i ove godine.

Najbolje se to videlo u Ligi Evrope gde su “pevci” uspeli da prokockaju prednost od 2:0 iz Londona i ispadnu nakon produžetaka.

totenhem-kejn-povreda
Kejn nije siguran da će ostati u Totenhemu i naredne sezone (FOTO: Guliver Images)

Zbog toga se sve glasnije govori o mogućnosti da Kejn na leto napusti Totenhem i pređe u neki klub koji će mu podariti borbu za pehare Premijer lige, Lige šampiona

Da takvu želju ima jedan od najboljih napadača na svetu bilo je jasno iz njegove izjave da nije siguran da li će ostati u timu i naredne sezone.

To je teško pitanje. Sada je važno da se fokusiram na utakmice sa reprezentacijom i završnicu sezone sa klubom. Potom me čeka Evropsko prvenstvo. Ako bih razmišljao o spekulacijama i glasinama, to bi mi uticalo na igru. Kao i uvek, želim da budem fokusiran na određeni cilj i koncentrisan sam na ono što me čeka do kraja sezone, a onda ćemo videti – rekao je Kejn.

Kao prvi favorit za njegovo dovođenje spominje se ekipa Mančester sitija koja traži novog napadača s obzirom na to da će Serhio Aguero izvesno otići na leto kao slobodan igrač dok Gabrijel Žezus suviše često ima problema sa povredama.

Međutim, operacija dovođenja Kejna bi “građane” koštala najmanje 120.000.000 evra, a pitanje je da li čak i bogati arapski šeici u Sitiju imaju toliko…

Bivši trener Čukaričkog u Saudijskoj Arabiji

OBAVEZNO POGLEDAJTE: KOJI JE TVOJ LIMIT? Meridian Holdem Poker

2 Komentara

    Ne bi me iznenadilo da se u celu priču umeša Abramovič!

    On je trebao davno otići iz Totenhema ,prevazisao ih je i verujem da za ovakvog napadača ima mesta u bolo kojem velikom klubu

Postavi odgovor