ILIEV: Fudbaleri misle da su bogomdani, a onda vide Piksija...

Kao i veći deo srpske javnost i nezvanični sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, vrlo je zadovoljan kako reprezentacija Srbije igra pod novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Od dolaska legendarnog fudbalera na kormilo “orlova” utisak je da je Srbija napredovala u igri. Povratila samopouzdanje i stav na terenu…

I Iliev je istog mišljenja napominjući veličinu i autoritet koji Piksi ima u svlačionici.

U stavu igrača i u njihovoj igri se vidi da ga svi igrači poštuju. Fudbaleri generalno misle da su bogomdani, ali kada se veličina kakva je Piksi pojavi u svlačionici onda je i normalno da se oni spuste na zemlju. Sve su to veliki igrači i to je neosporno, samo je potpuno drugačije kada u svlačionici imaju čoveka koga poštuju svi u svetu fudbala – rekao je Iliev za Novosti.

dragan stojković piksi-reprezentacija srbije-portugal-svetsko prvenstvo-meridian-bonusi-kvote
Iliev je napravio poređenje Piksija i Lotara Mateusa (FOTO: Starsport)

Legenda Partizana povlači jednu zanimljivu paralelu između Piksija i Lotara Mateusa koji je nekada vodio crno-bele.

– E, upravo je to taj šampionski nerv koji sam pominjao. Sećam se našeg gostovanja Realu iz Madrida kad smo poraženi sa 0:1 i znam da smo mi igrači bili zadovoljni što nismo izgubili ubedljivo, a Mateus nas je gledao u čudu i objašnjavao da nikad ne možeš biti zadovoljan ako ne pobediš, bez obzira na snagu protivnika. To se vidi i iz Piksijeve izjave posle utakmice, po tome što je rekao umnogome me podsetio na slavnog Nemca – podvukao je Iliev.

Utisak je da je u pravu. Jer sve ono što je Piksi najavljivao od dolaska na kormilo Srbije je ispunio. Agresivnost, motiv, želju, htenje i napadačku igru.

A to je stručna i navijačka javnost sa oduševljenjem prihvatila…

NESTVARNE SCENE Švajcarski gol je previsok?! (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: KOJI JE TVOJ LIMIT? Meridian Holdem Poker

6 Komentara

  Dobro ih je “povezao” Piksi i to za kratko vreme, nadamo se da će biti dosta uspeha.

  Ocigledno je i njima svanulo pored Piksija,verujem da ce sve vise komentarisati sad.

  Svesni su oni ko je Piksi ,dobro je sto ima autoritet ,vidi se to i na terenu ,rade sve sto im se traži i napredak je već i te kako vidan

  Nije samo autoritet,vec i velika podrska

  Ovo je dobra stvar za repku dolazak Piksija na celo iste.Napravice piksi odlican rezultat nema sumjje u to.

  Piksi je uneo promene..To se vidi..igra reprezentacije je dosta bolja.Mnogo bolje igramo nego do sada.U pravu je Iliev sto se Piksija tice.

Postavi odgovor