Fudbalski arhitekta - Hames Rodrigez: Projektovao pobedu Kolumbije, Brazilci bledi na premijeri

Premijera Brazila na Kopa Americi nije bila nimalo dobra. Ispred sebe su imali Kostariku, ali nisu uspeli da pronađu put do gola, tako da je utakmica završena nerešeninm rezultatom. U istoj grupi su odmerili snage Kolumbija i Paragvaj, a utakmica je podsetila koliko je Hames Rodrigez moćan fudbaler kada ima svoj dan – bio je arhitekta pobede svoje reprezentacije 2:1.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Uzalud Brazlu posed, apsolutna dominacija… Šutnuli su 19 puta prema golu Kostarike, ali je mreža ostala netaknuta. Najbliži si bili golu u 30. minutu, kada je Markinjos uspeo da savlada golmana, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Utisak je da ova generacija Brazila ima značajno manje kvaliteta od nekih pređašnjih. Naravno, prva je utakmica, ali prva impresija može da brine sve navijače Brazila.

Istovremeno, Hames je plesao, a Kolubima je preuzela odmah lidersko mesto u grupi D. Prvo je namestio gol Danijelu Munjozu u 32., da bi samo deset minuta kasnije ponovo asistent bio Rodrigez, a Lerma je imao sreće i znanje da skoči posle centarušta Hamesa.

Uspeo je Hulio Enciso da smanji prednost, ali Kolumbija je na kraju rutinski slavila.

U narednom kolu Kostarika igra protiv Kolumbije, a Brazil će probati da popravi utisak protiv Paragvaja.

Bonus video:

2 Komentara

    Iako deluje da je ovaj tim Brazila malo slabiji ipak ih ja ne bi otpisivao.

    Nije on slucajno kapiten. Savrseno drži svoju ekipu vezni red deli lopte razigrava strasnu utakmicu je odigrao i u velikoj meri zaslužan za prvu pobedu u grupi

Postavi odgovor