Sautgejt ostaje na klupi Gordog Albiona samo pod jednim uslovom - ako osvoji EURO

Žudi Engleska za osvajanjem nekog velikog turnira. Da “vrati fudbal kući”, kako vole da kažu navijači Gordog Albiona.

Uspeo je Geret Sautgejt da uspostavi red u reprezentaciji i vezao nekoliko dobrih učešća na planetarnim i kontinentalnim smotrama, a najbolji rezultat ostvario je plasmanom u finale Evropskog prvenstva pre četiri godine, ali je ipak Italija bila bolja.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Zaustavljeni su Englezi i u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru i jasno je da će učiniti da se popnu na evropski tron. Ukoliko ne uspeju, moraće da traže novog selektora.

Sautgejtu ističe ugovor u decembru, a Savez je već istakao nameru da ga produži. Ipak, bivši reprezentativac, koji se povezivao i sa klupom Mančester junajteda, ima drugačije ambicije.

Ako ne osvojimo EURO, verovatno neću biti više ovde“, rekao je engleski selektor za Bild.

Možda je tako želeo i da dodatno motiviše svoje izabranike, a možda mu je posle osam godina svega dosta. Jasno je da trpi ogromne pritiske, iako je generalno dobro prihvaćen od strane engleske javnosti.

“Možda je ovo poslednja šansa. Rekao bih da skoro polovina selektora napusti svoje funkcije posle turnira – to je priroda reprezentativnog fudbala”.

Ne želi više da traži izgovore u slučaju da ne ispuni cilj.

“Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Ne možete konstantno da tražite od javnost vremena. U nekom trenutku ljudi jednostavno izgube veru. Ako želimo da budemo veliki tim, i ako ja želim da budem vrhunski trener, moramo da budemo pravi u velikim trenucima”, dodao je Sautgejt.

On je u novembru 2016. postavljen za selektora Engleske, a ostaje da se vidi da li će mu se mandat završiti sredinom jula (možda i ranije).

Vodiće Englesku najpre u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, a baš na premijeri će za rivala imati selekciju Dragana Stojkovića (nedelja, 21.00).

Belingem i još četvorica Engleza pod znakom pitanja za Srbiju!?

Bonus video:

2 Komentara

    Znaci vec pakuje kofere,jer je resio da ode,a sada se samo folira!

    Težak izazov ima selektor Engleske ,jeste da ima jako jako kvalitetan tim ali osvojiti prvenstvo nije ni malo lako svaka reprezentacija je jaka ovde

Postavi odgovor