Grof umalo nije završio najveći transfer u istoriji Zvezde: "Napravio je veliku grešku"

Miodrag Božović Grof je specijalista za rusko tržište. Osim što je veoma uspešan trener, poznat je i kao odličan skaut, pa je tako na njegov nagovor stigao veliku broj igrača na Marakanu.

Kanga, Donald, Le Talek, Kangva… Samo su neka od imena koje je preporučio Crvenoj zvezdi.

Jedan transfer nije uspeo da ostvari, a bio bi sigurno najveći od svih. Artjom Dzjuba, bivši kapiten ruske reprezentacije, spominjao se kao potencijalno pojačanje srpskog šampiona, ali na kraju nije došlo do realizacije.

Božović je u razgovoru za Sport ekspres objasnio šta se desilo i da je Dzjuba napravio veliku grešku što nije prihvatio poziv sa Marakane.

„Sjajan je Dzjuba! Njegov povratak, u tim godinama, velika je stvar za ruski fudbal. Jako sam srećan zbog njega. Ali napravio je veliku grešku kada je napustio Rusiju i otišao u Tursku. Pokušao sam da ga dovedem u Crvenu zvezdu, klub je bio otvoren za njegov dolazak”, rekao je Božović.

miodrag-grof-bozovic-zvezda
Grof je analizirao Zvezdu i pojačanja (FOTO: Starsport)

Objasnio je šta se desilo i kada je trebalo da krene put Ljutice Bogdana.

„Letos, pre nego što je otišao u Tursku. Crvena zvezda je tražila takav tip napadača sa kojim će se plasirati u Ligu šampiona. Siguran sam sam da bi joj Dzjuba pomogao u tome. Ali Artjom nije želeo da ide u Srbiju i izabrao je tursku Adanu. Bilo bi mu bolje da je izabrao Beograd jer se prelaz u Tursku ispostavio kao promašaj. Još jesenas sam bio siguran da nije rekao poslednju reč i sada to potvrđuje“.

Svojevremeno se pričalo da je Dimitri Barinov razgovarao sa Grofom o potencijalnom transferu u Zvezdu, ali ispostavilo se da fudbaler Lokomotive nije bio ni blizu takvog scenarija.

„Ne, ni sam ni bio u kontaktu sa njim. Ali u Srbiji bi bio zvezda šampionata. Istina, morao bi da ode u Crvenu zvezdu, jedini top klub koji konstantno igra evropska takmičenja. Odatle je lakše se probiti u ‘lige petice’.”

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

Postavi odgovor