Iliev: Sa blažom euforijom čekam prolazak grupe, Piksi pokazao kakva je ličnost

Nekadašnji fudbaler i sportski direktor Partizana i reprezentativac Ivica Iliev ocenio je da je odlazak Srbije na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine veliki uspeh i dodao da će izgradnja Nacionalnog stadiona, kao i mnogih drugih širom zemlje, doprineti razvoju srpskog fudbala.

“Naravno da su navijači uvek veliki optimisti i euforični kada je fudbal u pitanju, negde i nas bivše fudbalere mediji i navijači ponesu da i mi euforično krenemo da dajemo neka očekivanja i prognoze, ali verujem da imamo tim i da je sistem takmičenja takav da možemo i sa nekom blažom euforijom da očekujem prolazak grupe”, rekao je Iliev za Tanjug.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Kada je reprezentativni fudbal u pitanju, Iliev kaže da je Srbija u dobrom momentu i na visokom nivou, i dodaje da sada ostaje srpskom klupskom fudbalu da se oproba i ostane na tom nivou, kao i da raste i napreduje.

“Sigurno ćemo biti u mnogo iskušenja međutim, jednim pravim vođenjem selekcije, u šta ne sumnjam, jer je Dragan Stojković Piksi pokazao da je ličnost koja to može. Kroz prethodne decenije nedostajao nam je takav lider i očekujem da ćemo uz njegov ostanak ostati na ovom nivou.”

Prema njegovim rečima, Nacionalni stadion u Surčinu, kao i mnogi drugi stadioni koji se grade u Srbiji, su izuzetno bitna stavka za Srbiju i razvoj srpskog fudbala. “

“Iz ličnog iskustva znam kako je Poljska, gde sam odigrao poslednje dve godine karijere, ulaganjem države u infrastrukturu uoči EP 2012. godine krenula na gore. Isto je uradila i Mađarska. Velikim investicijama i izgradnjom novih stadiona, došle su na nivo na kojem su sada”, zaključio je Iliev.

Bonus video:

5 Komentara

    Cekaju se grupe,da vidimo dal moze Srbija nesto da uradi

    Bitan je nacionalan stadion,podigne ceo fudbal u Srbiji na veci nivo

    Lupeta i ovaj Iliev,ne zna sta ce od dosade u zivotu

    Ivica se kao nesto razume u fudbal hahah

    Niko ne osporava Piiksija kao coveka,a ostalo je samo sreca i slucajnost!

Postavi odgovor