Kristal Palas reagovao zbog vređanja Sona na rasnoj osnovi

Fudbalski klub Kristal Palas saopštio je da će istražiti navijača koji je, kako se čini, na rasnoj osnovi uvredio fudbalera Totenhema Hjun Min Sona tokom utakmice u Premijer ligi.

Totenhem je u subotu na svom terenu pobedio Kristal Palas sa 1:0, a incident se dogodio u 89. minutu utakmice kada je Son zamenjen. Južnokorejski fudbaler je izlazio sa terena i prolazio pored tribine na kojoj su bili smešteni navijači Kristal Palasa, od kojih je jedan uvredljivo gestikulirao prema Sonu.

“Svesni smo video snimka koji kruži internetom, zajedno sa izveštajima koje smo direktno dobili, na kome pojedinac koji je bio smešten na gornjem delu tribine za gostujuće navijače tokom utakmice protiv Totenhema, izgleda čini rasističke gestikulacije prema Hjun Min Sonu”, naveo je Kristal Palas u saopštenju.

Londonski klub dodao je da su policiji prosleđeni dokazi i da će navijaču, kada bude identifikovan, biti zabranjen ulaz na stadion.

“Kao klub nećemo tolerisati takvo ponašanje”, ističe se u saopštenju.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Takođe i Totenhem sarađuje sa policijom na identifikaciji izgrednika.

“Diskriminacija bilo koje vrste je odvratna i nema joj mesta u društvu, našem sportu i našem klubu”, naveo je Totenhem.

To nije prvi put da je Son vređan na rasnoj osnovi, pošto je takvih incidenata bilo i na utakmici protiv Čelsija (2:2) na “Stamford Bridžu”.

Čelsi je zbog toga na neodređeno vreme zabranio navijaču ulaz na stadion, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se vidi kako vređa Sona na rasnoj osnovi.

(Izvor: Beta)

Murinjo dogovorio ozbiljno pojačanje za sledeću sezonu

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Najlakše je kritikovati druge i soliti im pamet a svoje probleme gurati pod tepih i praviti se lud

    Ružno jeste ali po svoj prilici nikada se neće iskoreniti rasizam

Postavi odgovor