Krstajić:  Znam gde Srbija ima problem

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske, Mladen Krstajić održao je konferenciju za medije pred duel sa Srbijom.

Bugarska i Srbija se sastaju u Razgradu u utorak od 20.45 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Nemačkoj.

Posle dve utakmice “orlovi” imaju maksimalnih šest bodova, dok Bugari iz tri odigrana susreta imaju jedan bod i nalaze se na začelju grupe.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Krstajić nije bio preterano raspoložen prilikom obraćanja javnosti, koje je počeo pričom o svojoj mladoj ekipi.

“Ova mlada ekipa, na ovakvim utakmicama, ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, imamo šta da izgubimo, jer hoćemo da pobedimo, ali na ovim utakmicama za mlade i motivisane i perspektivne igrače, je idealno da na ovakvim utakmicama skrenu pažnju na sebe. Očekujem da ponove želju i energiju, koju su pokazali osim prvog poluvremena protiv Mađarske i na ovim ostalim utakmicama gde se stvarno videla želja. Ali kažem, zbog igranja u svojim klubovima, naravno da nemaju ritam i osećaj za utakmicu, to je iskustvo, to dolazi sa praksom, treba im vreme, ne treba da se sada pravdam, a mi za 5 dana pravimo ekstra treninge, da dobijemo igrače koji su u trenažnom procesu, a mi zovemo najbolje što Bugarska ima”, rekao je bivši selektor Srbije.

Ističe i da je pažljivo pratio igru “Orlova” te da će pokušati da iskoristi probleme Srbije.

“Znam kako radimo i znam da su ljudi iz saveza zadovoljni kako radimo. Ako čovek prilazi maksimalno odgovorno, čiste savesti izlazim pred svakog. Ako sam ja nervozan, šta da očekujem od igrača, moj zadatak je da ih psihološki spremim i da im dam samopouzdanja za narednu utakmicu. Znam gde Srbija ima problem i gde možemo da ih ugrozimo, suština je da mi imamo mladu ekipu i da treba da da svoj maksimum. Kakav će rezultat da bude? Ja bih najviše voleo da pobedimo, rekao je Krstajić i dodao:

“Takva je situacija, morate da znate da je kraj sezone, neki igrači nisu u ritmu, ne igraju, normalno je da imamo dve utakmice u tri dana i da napravimo neku korekciju da ubacimo sveže igrače. Mi nemamo mogućnost kao Srbija da može da igra u Beču sa jednim timom, a protiv nas sutra sa drugim timom. Nadam se da će Bugarska u budućnosti imati takvu opciju”.

Krstajić je pred kraj konferencije dobio pitanje jednog od srpskih novinara, a koje je odobrio portparol bugarske reprezentacije.

Upitan o ranijoj izjavi da je on podmladio srpski tim i udario temelje današnje reprezenzacije, Krstajić je odbio da odgovori, pa je nakon još jednog pitanja bugarskog novinara konferencija završena.

Bonus video:

6 Komentara

  Ne zna Krstajić gde je bušan a ovde se pravi pametan

  Nije lako Bugarima da pobede nasu ekipu,i nece skoro,tako da Krstajic samo neka razvija podmladak i neka se nada!!!!

  Jedino što Krstajić dobro razvija jeste rakija

  Ne mogu da se povezu nikako a vamo preti kako zna sa nama da igra ,treba im dati 5 komada

  Kao i sve reprezentacije tako i Srbija ima mane cega je i Mladen Krstajic svestan.

  Bugarska je ocajna. Tesko da mogu da dobiju selekciju Srbije. Bice bice jako tesko.

Postavi odgovor