HAOS U RIMU: Sari spreman da napusti Lacio!

Doveden je kao spasilac i čovek koji bi odlaskom Simonea Inzagija u Lacio trebalo da odvede klub na stepenicu više, a umesto toga mogao bi da ode i pre nego što je započeo posao. Da, pogađate, govorimo o Mauriciju Sariju.

Šta je razlog potencijalnog odlaska temperamentnog trenera? Gazda kluba Klaudio Lotito koji je prodavao maglu Sariju kada mu je obećao da će ojačati tim.

Tražio je Sari tokom zimskog prelaznog roka dvojicu fudbalera koji odmah mogu da podignu kvalitet tima, od toga jednog napadača, i jednog talentovanog igrača.

Umesto toga – dobio je jedno veliko ništa! Zapravo, doveo mu je Lotito Žovana Kabrala iz Sportinga. Najpre na pozajmicu od 1.000.000 evra uz mogućnost otkupa za dodatnih 8.000.000 evra.

Problem je u tome što Kabral Sariju uopšte – ne treba! Radi se o krilnom igraču, a baš na tim pozicijama je Lacio prililno popunjen.

Koristi Sari na dve pozicije Felipea Andersona, Pedra, Mateu Zakanjija i Rafaela Mora. Istina, Kabral je sigurno kvalitetniji od Mora, a možda i Zakanjija, ali ga italijanski trener uopšte nije ni hteo.

mauricio-sari-totenhem-arsenal
Sari je besan na predsednika Lotita zbog manjka pojačanja!
(FOTO: Emilio Andreoli/Getty Images)

Kako navode mediji na “čizmi” Sari je toliko besan na predsednika Lotita što ga je obmanuo da je spreman u najskorijem roku da napusti klub!

Mada, realnije je očekivati da to uradi tek na kraju sezone… Zanimljivo, navodno su dve strane postigle nedavno i dogovor oko novog ugovora do juna 2025. godine. Jasno je sada da od toga nema ništa.

Čak šta više, Lacio je, utisak je, nazadovao i trenutno je tek osmi na tabeli Serije A sa gotovo nikakvim šansama da uđe u Ligu šampiona naredne sezone. A i Liga Evrope im je daleko…

Takvim rezultatima zaista je teško očekivati od Lacija da zadrži najveće zvezde ekipe. Pre svega se tu misli na Sergeja Milinković-Savića koji je najtraženiji na evropskom tržištu.

Ali, ako ne ode snažni vezista gotovo je sigurno da će otići Sari iz haotičnog Lacija…

MOTIKA ZVANIČNO PREDSTAVLJEN: Velika mi je čast što sam dobio priliku da budem igrač Crvene zvezde!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Penalty Challenge: Igor Rakočević – Voleo bih da se susretnem u ringu sa Konorom Mekgrgorom! EP 12

8 Komentara

  Trenutno im je i LK nemoguća misija.

  Najgore su izgubljene iluzije,jer treneru obecanje predsednika kluba nije ispunjeno,a samim tim sanse za veliki uspeh svedene su na minimum..Atmosfera u klubu je na istorijskom minimumu,pa ako se nesto najbrze ne uradi,ostace i bez trenera i naseg SMS i drugih dobrih igraca koje Evropa trazi….

  Lotit radi šta mu se radi a Sari ima samo dva izbora da radi u takvim okolnostima ili da ode.

  Losa je atmosfera u Laciju generalno. Dugo nema dobrih rezultata.

  Igraci su raspušteni, slabi rezultati, negativna atmosfera je vidljiva

  Sari je tezak trener, ima nesto i u njemu

Postavi odgovor