Lazetić: Izdvajam samo Jovetića, voleo bih TSC defanzivno kompaktan kao Vest Hem

Fudbaleri TSC-a se u četvrtak sastaju sa Olimpijakosom u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope.

Trener ekipe iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, pričao je o prethodnom susretu protiv Vest Hema.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Ta utakmica protiv Vest Hema može da se posmatra iz dva ugla, nezadovoljni smo porazom ali smo sa druge strane dobili odgovore. Igrač pored mene (Ćalušić) je rekao: ‘Šefe sad smo videli da možemo’, to je glavna pouka koju smo sad izvukli. Ja sam verovao i pre da možemo. TSC kakav bih ja voleo? Defanzivno slično kompaktan i organizovan kao protiv Vest Hema, sa druge strane ofanzivno potentniji, organizovaniji i ubojitiji koliko god može bez obzira na rivala. To su neki preduslovi da budemo kako treba. Da se ne razdvojimo u linijama poslednjih dvadeset minuta, nego da budemo kao protiv Vest Hema nekih osamdeset minuta“, rekao je Lazetić.

Potom je pričao o formaciji i sastavu za klub iz Pireja.

“Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada uđete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo. Eto, igraćemo u nekoj osnovnoj formaciji, 3-4-3. Postoje protivnici, oni se pitaju, nećemo kukati što igramo utakmice na tri dana i Ligu Evrope. Držaćemo se ove tri utakmice u sedam dana, onda ide reprezentativna pauza. Sada je samo u fokusu Olimpijakos, pa Spartak i onda se spremamo za sve ostalo“, naglasio je Lazetić.

Izdvojio je Stevana Jovetića, sa kojim je igrao u Partizanu svojevremeno.

“Ja moram da kažem izdvajam samo Stevana Jovetića, to je bio moj omiljeni saigrač, jedan od omiljenih igrača sa ovog podneblja i jedan od najboljih ljudi iz sveta fudbala kojeg poznajem, na njega skrećem posebnu pažnju. Olimpijakos ima puno kvaliteta, pogledali smo sve njihove utakmice. Ako gledamo iskustvo, trofeje, mi tu ne treba da izlazimo na teren. Svaka utakmica nosi 11 na 11, iskustvo ne možemo da kupimo, mi ga sada skupljamo. Olimpijakos je favorit, najopasniji su sa loptom u organizaciji napada, navikli su u svojoj ligi da igraju protiv niske zone, stalno su u posedu lopte, puno akcija, šuteva na gol, igrača koji prave višak u igri, jedan na jedan i dva na jedan. Pokušaćemo da ih udaljimo od gola i da dođemo do prilike i dobrog rezultata“, istakao je Žarko Lazetić.

Nije želeo da se bavi predviđanjima pred ovaj duel.

“Kada bih znao da predviđam bavio bih se drugim poslom. Teško je porediti ko je jači, Vest Hem ili Olimpijakos, to ćemo videti i osetiti jer igraju u potpuno drugim ligama. Ne možemo da imamo realnu sliku, jedino kada bi Olimpijakos bio u Premijer ligi. Lako su dostupni podaci, Vest Hem je vredniji po novcu i igračima. Otprilike to je neki rang kvaliteta, nešto što je jedino merljivo“, podvukao je Lazetić.

Ima TSC određenih kadrovskih problema.

“Mateja Đorđević je van stroja, i Veljko Ilić je pod znakom pitanja zbog povrede koju je imao, vratio se treninzima i videćemo na današnjem treningu da li je na sto posto i hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu“, podvukao je Žarko Lazetić.

Bonus video:

2 Komentara

    Nece TSCu biti lako sa Olimpijakosom,kao sto nije bilo ni sa Vest Hemom,ali bar znaju na cemu su!A Jovetic jeste jedan od najboljih njihovih igraca!

    Odgovori

    Tesko će biti i ovo je za njih ogroman izazov i jako težak rival

    Odgovori

Postavi odgovor