Neverovatna optužba Luja van Gala: Mundijal je namešten da bi ga Mesi osvojio!

Važi Luj van Gal za prilično kontroverznu ličnost. Takav je bio kao trener sa nekim, čudnim metodama, a takav je i sada u penziji.

Potpuno neverovatnu optužbu je izneo Van Gal, koji je tada bio selektor Holandije, sa tvrdnjom da je Mundijal u Kataru namešten da bi ga osvojila Argentina, odnosno Lionel Mesi?!

Tvrdi to Holanđanin posebno posle poraza njegove selekcije nakon penala u četvrtfinalu Mundijala baš od Argentine (4:3 posle penala i 2:2 nakon produžetaka).

Mada čudi kako se bivši trener Barselone, Mančester junajteda i Bajern Minhena požalio na to uzmiajući u obzir činjenicu da je Holandija tek u samoj nadoknadi utakmice stigla do produžetaka.

Ipak, Van Gal na konkretno pitanje novinara da li misli da je Mundijal namešten kazuje:

“Mislim da jeste, da”, rekao je legendarni trener za holandski NOS.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Registrujete se na ovom linku uz promo kod MSPORT, verifikujte svoj nalog i preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Nije želeo detaljnije da obrazloži stav ili iznese konkretne dokaze.

“Mislim sve što kažem”.

Sećamo se svi incidenta kada je Mesi imao i verbalni sukob sa Van Galom i njegovim asistentom Edgarom Davidsom. To je bio jedan od zaista retkih trenutaka kada je Argentinac viđen javno da toliko besni.

Van Gal je rekao da je ekipa igrala dobar fudbal, a sve što je uradio je uvođenje visokih igrača (Vut Veghorst, dvostruki strelac, prim.aut.) i igranje na duge lopte”.

Imao je Van Gal repliku za holandski NOS i na to.

“Ne želim mnogo da pričam o tome. Kada vidite kako je Argentina davala golove i kako smo mi davali golove i kako su neki igrači Argentine prešli granicu i nisu kažnjeni, onda mislim da je sve bila igra sa predumišljajem”, napomenuo je Van Gal koji je posle Mundijala u Kataru otišao sa klupe Holandije.

Prodrmao je Luj van Gal ovom izjavom evropski i svetski fudbal. Nema sumnje da će reakcije tek uslediti.

Bonus video:

3 Komentara

    Sve je u pravu ali je problem što to nikako ne može dokazati

    Realno svi smo pomislili da je namešteno da Argentina pobedi samo zbog Mesija i toga da pokupi u karijeri i taj uspeh

    Ovaj covek sve češće ima ispade .. namesteno SP ovo nisu male optužbe .. jel svestan posledica svojih reci

Postavi odgovor