Milojević posle pobede u derbiju: "Za bolji fudbal morate u Premijer ligu, nismo želeli da upadnemo u zamku"

Crvena zvezda je savladala Partizan rezultatom 1:0 u 169 “večitom” derbiju.

Trener crveno-belih Miloš Milojević je na konferenciji za medije dao svoje viđenje susreta.

“Vi ste kritični kao i uvek… Imali smo cilj da dobijemo derbi, dobili smo derbi. Pristao bih da dobijemo narednih 100 sa po jednim šutem. Za bolji fudbal morate u Premijer ligu, da platite igrače 150 miliona funti igrače. Nekada igrate kako vam protivnik dozvoli. Ako narednih 100 derbija dobijemo, vi dođite i kritikujte. Svakako ćemo analizirati i videti i dobre i loše stvari. Imamo teške utakmice, ispraznili smo se i ja čestitam momcima što su kao tim izneli sve”, rekao je Milojević.

Objasnio je uvođenje Milunovića i promenu formacije.

“Imali smo problema, preuzeli su kontrolu. Sa Milunovićem smo smirili Rikarda, koji je prihvatao duge lopte. Zadovoljan sam fleksibilnošću igrača, time što možemo da variramo i da ponudimo bar 45 minuta jake igre. To je proces, ja nisam mađioničar i trudim se da svakog dana napredujemo po malo”, rekao je Milojević.

Prokomentarisao je partiju Kataija, kao i kvalitet Partizana.

“Saglasan sam, iako ne volim da pričam o tome. Bili su roviti Katai, Rodić i Ivanić, a znate koliko nam je bitno. Sa Ivanićem nismo želeli da rizikujemo i Mitrović je imao dobru utakmicu. Katai je naš najkvalitetniji igrač, imao je dobru utakmicu. Znao sam da neće moći ceo meč, a u tom trenutku nam je odgovaralo da umesto njega uđe Milunović. Mijailović je bio besprekoran u zadacima koje je obavljao danas, imali su samo jednu opasnu tranziciju. Malo smo se adaptirali na kvalitet Partizana koji su ljudi zaboravili. Pre mesec dana su pobeđivali Nicu i Keln, sad ne znaju ništa. Nismo želeli da upadnemo u tu zamku”, rekao je trener Zvezde.

Zvezda se nalazi u komfor zoni, pa bi mladi igrači možda mogli da dobiju veću šansu u nastavku prvenstva.

“Svakako, mi smo imali plan od Ludogoreca, kad je bila frka oko trenera koji ne može da dobije derbi. To mogu samo bivši igrači. Tada smo hteli da igramo sa starijim i iskunijim igračima. Imamo još TSC, pa reprezentativnu pauzu. Mnogo dobro rade Leković, Prucev, Mijatović… Ne računam tu Mitrovića i Erakovića jer su dokazani igrači. Miladinović je najtalentovaniji golman kojeg sam video u karijeri. Nećemo se na uštrb rezultata igrati Bambilenda, ali ja volim mlade igrače i često sam ih ubacivao u vatru. Nama 16 bodova prednosti daje mišiće, daje nam prostora da igramo mnogo bolje tokom svih 90 minuta, da igrači sa klupe održe taj ritam”, ispričao je šef struke Zvezde.

Dotakao se slavlja ispred severne tribine.

“Instiktivno sam otišao tamo, nikada ranije nisam bio. Bilo mi je drago. Nije najveća trenerska pobeda, ali emotivno i lično, ali kao navijaču Zvezde jeste. Imao sam želju da igram u Zvezdi, ali nisam bio dovoljno dobar. Imao sam želju da budem trener Zvezde i da dobijem derbi. Emotivno i subjektivno jeste najveća pobeda”, kaže Milojević, nekadašnji omladinac.

Čini se da je Zvezda stala u drugom poluvremenu.

“Reaktivan fudbal? Mnogo teško pitanje, to nije bio plan! Ne mogu nikog da krivim. Hteli smo drugo poluvreme isto kao prvo, ali psihiloška barijera… To je nešto na čemu moramo raditi. Ja sam protiv ovakvog fudbala. Imamo kvalitetniji tim i našu publiku, bodovnu prednost… Valjda igrači osete da treba nešto da se čuva umesto da se napadne. Zadovoljan sam pobedom i preuzimam odgovornost”, kaže trener Zvezde.

Dobio je i pitanje o Vigovoj proslavi gola.

“Nisam mogao da pogodim, bio bih vidovit da sam znao da će Vigo biti heroj. Kod njega je dobro što ne razume mnogo nego samo igra fudbal. Igra ona muški, pridoda se kad treba, zatvori kad treba. Nisam video, ali sam čuo da se izvinjavao zbog tog postupka. Mi poštujemo jak Partizan, potreban nam je iako uvek želimo da ga pobedimo. Ne mislim da ima potrebe za tim ili za incidentom u kojem je Rikardo dobio crveni karton. Drago mi je što je uputio izvinjenje. Pričaću sa njim i opomenuti ga”, rekao je trener Zvezde. 

Bonus video:

5 Komentara

    I treba svi da gledaju PL,kakav bre Srpski fudbal

    Zvezda igra lose,kako covek ne vidi to

    Neces ti jos dugo biti trener Zvezde,maks sest meseci

    Hahahah sta prica ovaj Milojevic pa to je strasno

    Bar prizna covek da ovde kvkalitetan Fudbal ne mozemo videti i polu prazne tribine mbogo govore a biće to mbogo gore

Postavi odgovor