Nisu svi "očarani" Piksijevim "Orlovima": Nemamo igru...

Iskusni stručnjak Milorad Kosanović nije zadovoljan viđenim kada je u pitanju debi Dragana Stojkovića Piksija na klupi Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije obradovala nas je na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pošto je u prva tri kola osvojila sedam bodova.

Pred našim fudbalerima „oružije su položili“ Republika Irska i Azerbejdžan, dok je na stadionu „Rajko Mitić“ Portugal uspeo samo da uzme bod.

Iskusni srpski trener Milorad Kosanović govorio je za “Sputnjik” o ovoj temi i istakao da mu se čini da su mediji “preduvali” čitavu priču.

Da li uživa u onome što se reprezentaciji trenutno dešava?

Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Pre svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto, više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno…- izjavio je Milorad Kosanović pa potom dodao:

-Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Nemačku… Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo-.

Dugo poznaje Dragana Stojkovića Piksija i poručuje da je lepo što mu se u medijima daje podrška, međutim i dalje ima rezerve zbog rezultata.

-Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama– pojasnio je Kosanović.

milorad-kosanovic-srbija-dragan-stojković-piksi
Kosanović misli da Srbija nema igru
(Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Igru “orlova” je opisao kao okrenutu ka kontrama, istakao je da smo bodove osvojili zahvaljujući Tadiću i Mitroviću, dok je igra bila problematična.

-Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u poslednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa menjali tim, pa počinjali ispočetka– dodao je Milorad Kosanović.

Kosanović je na sve to doda i da Piksi “nije sporan”, a da se atmosfera u reprezentaciji pravi samo rezultatom, dok je i dalje pesimista povodom odlaska na Mundijal.

-Dragan, ako ne napravi igru ne možemo proći. Ja i sada tvrdim da će biti jako jako teško proći baraž. Igramo poslednju utakmicu u Lisabonu protiv Portugala. Možemo mi, nije ništa nemoguće, moramo do tada da ‘narastemo’, ne možemo da čekamo blesak, Mitrovića, Tadića ili ne znam koga, moramo da imamo tim koji stoji na terenu. Da znamo kako igramo u fazi odbrane, a kako u napadu. Ko šta radi kad uzmemo loptu, a ne da čekamo neki potez. Lepo je to, imamo par igrača, ali nama treba 20 igrača koji igraju fudbal, moramo ih uvesti u igru-.

Da li ste saglasni sa iskusnim stručnjakom?

Oglasio se i klub: Slaviša Stojanović jeste u bolnici, ali…

Obavezno pogledajte:KNJIŽEVNO VEČE | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #49

10 Komentara

  Bitno da uvek ima nesto lose da kaze 😛 Da nije Piksi dosao ko zna na sta bi sve to licilo.

  Kako nije izvanredno posle svih neuspeha i loših rezultata, za promenu pozitivni rezultati?!

  A i vi ste nasli od koga da uzmeete izjavu!Isteran iz svih klubova gde je bio!

  Ovaj Kosanovic je stvarno smesan, pa on ni Mladost iz Lucana ne moze da vodi i on se nasao da komentarise velikog Piksija.

  Samo da neku pricu proda medijima.Nema pametnija posla.

  Ma Kosan nesto prica😂😂😂😂lik je ocajan trener, i on se nasao pametan da nešto prica

  Gde god je bio u klubu dobio otkaz na kraju jer je ocajno igrala ekipa i on nesto prica!

Postavi odgovor