Ivanić i Milojević pronašli zajednički jezik

Kada ste poslednji put videli Mirka Ivanića da se onako raduje nekom pogotku kao sinoć u Loznici?

Ne znamo ni mi, ali očigledno je došlo do “prekida filma” kod momka iz Bačkog Jarka, koji je direktno svojom fantastičnom partijom protiv bivšeg kluba doneo novi trofej Crvenoj zvezdi, a u svoj CV upisao čak deseti pehar otkako je 2019. godine stigao na Marakanu.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Neko bi rekao da sada može da završi svoj mandat u Beogradu, međutim, govor tela Ivanića, a posebno emocija kakvom se vodio, jasno govori da je Vladan Milojević konačno pronašao “žicu” starosedeocu iz Ljutice Bogdana posle skoro 60 utakmica pod njegovim patronatom i “sačuvao” onog Ivanića koji je Zvezdi potreban.

Istina je to da je Ivanić najbolje partije pružao kod Dejana Stankovića, koji ga je po dolasku po ubrzanom postupku vratio u život, otkrio neke nove horizonte u Zvezdi i od njega napravio legendu kluba, a 66 golova i 55 asistencija na 227 utakmica – to i pokazuju.

Milojević stavio značku na Šerifove grudi: Rekao mi je daćeš 10 golova, ne razmišljam da li ostajem…

Iako je sezona na izmaku verovatno i statistički najlošija od svih prethodnih (34 meča, 6 golova, 8 asistencija), Vladan Milojević je istrpeo starog znanca koji nije imao veću ulogu u njegovom prvom mandatu, a partijom sezone u Loznici mu se Ivanić na neki način i odužio.

Bilo ga je na svakom delu terena, rvao se sa fudbalerima Vojvodine i konstantno bio opasnost po gol Carevića, upisao je i asistenciju prilikom poništenog pogotka Šerifa, a osim svega toga – pokazao je ogromnu želju na kraju sezone, kada su svi glavama već na odmoru, noge teške i ne slušaju…

VOJVODINA ZVEZDA 57

Imaće uprava kluba dosta čime da se pozabavi po završetku prvenstva, Liga šampiona je već tu iza ugla, kontura tima je donekle jasna, međutim, ono što je najviše potrebno ovom timu su igrači koji osećaju i znaju kako se nosi sa grbom Zvezde.

Ivanić možda nije bio “rođeni” Zvezdaš, silnih peripetija je bilo u prošlosti, Vojvodina je za njega bila druga kuća, ali kada je postignut dugo čekani dogovor i hladni Minsk zamenio prijatnim Beogradom – neka nova era u njegovom životu je počela.

Sigurno nije ni slutio da će koju godinu kasnije biti jedan od najboljih fudbalera Zvezde u 21. veku sa više od 200 odigranih utakmica i pregršt golova i asistencija, a ako na to dodamo i deset osvojenih trofeja – dileme nema – Mirko Ivanić je primer igrača kakvog svaki trener mora da ima u timu.

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Mirko je pre svega zahvalan igrac,bio je sjajan i kod Dekija,i sad je kod Vladana

    Ovih dana nalećemo samo na slične tekstove u kojima igrači govore o tome koliko su počeli dobro da igraju pod trenerskom palicom Milojevića, i to je znak za sve one koji odlučuju o tome hoće li Milojevića zadržati na duže staze.

    Najvažnije je da Ivanić i dalje ima želju da se dokazuje!

    Jako je bitno za ekipu da svi odlicno saradjuju i na terenu i van njega

Postavi odgovor