REČI VUČINIĆA: Srbi moraju da shvate, daleko su iza Hrvata!

Uspeh Srbije i Hrvatske koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo i dalje odjekuje regionom. Istina je da Crna Gora neće ići na SP, ali tamošnja legenda fudbala Mirko Vučinić nije ljubomrna na uspeh komšija.

Bivši fudbaler Juventusa, Rome i Lećea trenutno uči i sprema se da postane trener za šta mu je neophodna PRO licenca.

I dok se još uvek usavršava za karijeru posle fudbala, robusni napadač ne krije da prati situaciju u regionu. I da ga je plasman “orlova” i “vatrenih” na Svetsko prvenstvo veoma obradovao.

Posebno je istakao našu reprezentaciju i to što je selektor Dragan Stojković uspeo da napravi sa ekipom za samo osam meseci.

– Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svetu – počeo je Vučinić.

dragan stojković piksi-konferencija-srbija
Vučinić pohvalio Piksija (FOTO: Starsport)

On nije sakrio da bi voleo da gleda okršaj Srbije i Hrvatske, ali i da u ovom trenutku naše komšije za Vučinića deluju kao svet za sebe.

Naravno, može Srbija protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih voleo gledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrhu? Zato je Hrvatska – liga za sebe u našem regionu.

Smatra bivši reprezentativac Crne Gore da tamošnji fudbal ide u dobrom smeru.

– Naš fudbal ide jako dobro, a za to je najzaslužniji predsednik Dejo Savičević, koji zaista puno i dobro radi kako bi pomogao fudbalu. Čini mi se da je napravio dobre temelje i da će fudbal nastaviti da nam raste. Nadam se da će se i reprezentacija dići, iako nas je jako malo pa nije lako stvoriti dobru generaciju – predočio je Vučinić.

Šta vi kažete na ove reči? Da li je Srbija baš toliko iza Hrvatske?

ŠTA URADI HARISE?! Promašaj o kojem bruji čitava Evropa! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: FMP Meridian – Promocija

9 Komentara

  Bio nula od coveka i ostao nula od coveka!

  Ma ne nije uopste ljubomoran hahahaha

  Mirko bas lupeta, bolje da pogleda nas mec pa onda nek komentarise ko je bolji

  Hahaha, boli ga uspeh nase repke, zato ovako prica

  Trenutno,svaka mu je rec na mestu,ali sam siguran da u buducnosti nece jos dugo biti tako….

  Moramo se podrzavati medjusobno,u sportu nema mesta za mrznju i ljubomoru.

  Gde su oni u odnosu na hrvate ako smo mi daleko od njih? 🤔

  Apsolutno me ne čude njegove reči, odavno je jasno da su im draži hrvati nego mi. Samo čekam trenutak kad će promeniti naziv države u Crvena Hrvatska. 🤬

  A sta ti je Crvena Hrvatska ahhaaa

Postavi odgovor