Mitrović na stubu srama: "Izgledali su kao mali, iracionalni, idiotski ljudi"

Oliver Holt, novinar britanskog “Dejli Mejla” je imao žestoke kritike za srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, kao i menadžera Fulama Marka Silvu.

Britanac je objavio tekst u kojem je kritikovao ponašanje Mitrovića i Silve u meču četvrtfinala FA kupa protiv Mančester junajteda. Njih dvojica su zaradili crvene kartone nakon što su burno odreagovali na odluku sudije Krisa Kavanoe da dosudi penal za Crvene đavole.

Mitrović, strelac prvog gola na pomenutom susretu, je odgurnuo glavnog arbitra nakon što je on odbio da razgovara sa njim, a Junajted je kasnije slavio rezultatom 3:1.

Holt je povodom toga objavio tekst sa naslovom: “Moderno je poludeti u fudbalu, ali Mitrović i Silva su razbili mit. Ljutnja nije dobra, zato su izgledali kao mali, iracionalni i idiotski ljudi. Muškarci su koje treba žaliti, a ne diviti im se”.

U samom tekstu je bio još žešći i brutalniji.

“Možda bismo trebali biti zahvalni Silvi i Mitroviću za ponašanje usled poraza od Junajteda. Možda bismo im trebali zahvaliti na načinu ponašanja kojim su se pokazali kao veoma jadni i glupi. Možda bismo im trebali biti zahvalni zbog toga što su svoj klub koštali šanse prolaska u polufinale FA kupa”, piše Holt.

Holt nije birao reči.

“Silva i Mitrović razbili su mit o ljutnji. Ljutnja nije dobra. Obojica su s pravom dobili pohvale za svoj rad u dosadašnjoj sjajnoj sezoni Fulama. Sada su izgledali kao mali, iracionalni, idiotski ljudi. Treba ih žaliti, a ne diviti im se. Možda im dugujemo zbog toga što su svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred decom i odraslima”.

“Možda im trebamo zahvaliti što su nas podsjetili da bes u profesionalnom fudbalu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudija u ovoj zemlji, što je jedan od najvećih problema modernog fudbala”, napisao je Holt.

Meridian ima najbolje kvote

Na kraju, engleski novinar je pozvao engleski savez da Mitrovića suspenduje do kraja sezone.

“Ako se to dogodi, neka bude srećan što je kazna tako blaga. Njegovo ponašanje dovodi do fizičkog napada na sudiju. To je ponašanje zbog kojeg deca misle da je u redu pretiti službenom licu”, poručio je Holt.

Bonus video:

3 Komentara

  Iskreno moram da se složim sa Holtom jer su ovim ponašanjem ugrozili sve dobro što su postigli tokom karijere

  Odgovori

  Ovaj se baš na Mitrovića okomio, onog drugog samo ofrlje spominje

  Odgovori

  Preteruju sa komentarima nada je Mitrović dao sam povoda da se rako lise i prica svojim jako ružnim ponašanjem

  Odgovori

Postavi odgovor